На сайте с 25.10.2005 Репутация: 390
Сообщений 1613 Пол: Мужской(37)
Стиль: MTB:DirtJumping Байк: Elements Titanium+Fox 831 & Scutum+66RC2X
8 фев 2015 в 17:50
По фото видно, я віссю зкрутив дроп-аути, 135 мм Прихватив одне перо, в іншому вирізав "хворий" кусок, фрезернув з цільної пластини цільну вставку, вставив в перо, так щоб вона заходила 3-5 мм і обварив. Ту саму опреацію повторив з другим пером. Так як матеріал вставки це АК12, він по властивостях пластичніший за 6061, я вирішив для підслення з профільної труби сплаву АД31 (аналог 6060/6063) дати ще додатковінакладки.
Звичайно, це все можна було зробити набагато акурантніше і надійніше, але нажаль я ще не знайшов де можна купити трубу чи болванку 6061 Т6. Стапель, щоб це все діло ідеально виставити лише в процесі, та й в даному випадку, прийшлоссь би робити окремий маленький стапель.
Маючи відповідний матеріал, врезерується ось така вставка і на перах би було лише два маленьки акуатних шва, але нажаль це лише, наразі, в планах.
Хоча стапель для рам вже почав робити, 70% деталь вже маю на руках
На сайте с 21.06.2009 Репутация: 177
Сообщений 1470 Пол: Мужской(30)
Стиль: MTB:Street Байк: TWO6PLAYER
9 фев 2015 в 12:39
Kardinal94, гео рам обычно есть на сайтах у производителя. Если станина настраивается, то можно многое делать. Угол рулевой, и длинна перьев и размер(ростовка), как видно можно менять. Те же плееры очень популярны. Их можно пачками штампавать. Думаю спрос будет.
Я не став чекати появи стапеля і поміняв геометрію в старій своїй рамі, результатом дуже задоволений, як по геометрії так і по зварюванню.
Для себе хочу взагалі титанову раму з власною геометрією.
А на замовлення планується робити будь-якої геометрії рами від БМХ до кантрі з великою ростовкою. Матеріал, впринципі будь-який, який вдастья дістати. А з теперішнім курсом долара, попит може бути шаленим
9 фев 2015 в 19:12
makc16, немає. Звідки, я ще труби для рам не знайшов де брати, рульову точити, каретку точити, дроп-аути ферезерувати чи лазером різати. Не встигаю за всім, треба ж за щось жити... Да Бомб. складний випадок...
до
після:
ФІльтр для хімії з титану. Мав сьогодні можливість трохи попрактикуватись у зварюванні цього металу. Не ідаельно, але як для першого разу непогано.. Рано чи пізно я всерівно собі, нарешті, зварю титанову раму
Недавно була тема, по посиланню не заходить, певне вбили тему..
Ось, попала до мене та рама. Можна сказати ювелірна робота, але нажаль повністю тріщину проварити не вдалось, десь в середини, напевне лишилось 2 мм, але для підсилення зробив невеличкий виступ і зашліфував всі нерівності шва, а-ля Cannondale, щоб завтрати всі ймовірні місця напруженості.
Фото на телефон, тому не дуже якісно.
Ну і ще одна ювелірочка за сьогодні, крюк перекидки, проблема була найти такий новий, тому принесли мені..
9 мая 2015 в 14:14
Я вже вернувся з Баку, і навалилось трохи рам.
Спеш хро-мо
Лінк від Commencal (минулого року реставрував подібне вухо у якогось Author'a, клієнт недавно дзвонив по іншому питанню, але сказав, що рама жива здорова), подивимось як цей пацієнт поживе..
Був складний випадок, варили до мене, не дуже якісно, багато пузирків у швах, заплавив все, шліфанув, по контуру дав шов, для міцності і кометичного вигляду.
На сайте с 01.08.2014 Репутация: 73
Сообщений 30 Пол: Мужской(31)
Стиль: MTB:Enduro
21 мая 2015 в 12:23
На последнем фото мой линк, с спеша стампа 04 года. Это типичная боляшка данных рам. В продаже линков нет, есть аналог за 120фунтов но имхо рама того не стоит. Самое выгодное решение было- заварить. С чем автор темы справился на ура, сделал красивый шов, можно сказать заводской. Не капли не пожалел, что обратился к нему да и цена очень гуманная.
4 июн 2015 в 08:14
І так, пройшов рік часу, як я "кастрував" свою раму:
обрізав задній трикутник і зменшив "чейнстей"; вона знову тріснула, аж в трьох місцях.
Хто не вкурсі нагадаю, це моя рама за 2008 рік, але неоднократно була варена і три роки юзалась для прижків у воду.
Тріснула під рульовим і розбилось посадочне місце під чашку (наслідки останній недольотів в Перемишлі на 6 м дьорті), плюс дві тріщини біля підсиділа: верхня труба і ліве перо, де закінчується підсилення).
Але після року часу, не постійного, але агресивного юзання, причому стара вбита рама.
Так що алю рулить, трісло, заварив, 10 днів почекав і далі юзаєш )))
П.С. дозбираю стапель і каструю таку саму, але новішу раму ))) а взагалі хочу перейти на титан
4 июн 2015 в 09:05
Boccardi, для того є очі, щоб періодично оглядати свою раму на заразок тріщини. я коли її тільки переварив, то майже після кожного прижка дививвся чи не тріснула на протязі місяця, а потім забив і дивився раз в місяць приблизно.
І цей пост так само присвячується для скептиків, які кажуть що алю гавно і які кажуть, що варена рама гавно, а як виявляється все має право на другий чи навіть третій шанс ;) Нерж
На сайте с 26.12.2012 Репутация: 13
Сообщений 19 Пол: Мужской(34)
Стиль: MTB:Urban Freeride Байк: Р3
10 июн 2015 в 23:05
вот эта многострадальная малышка я могу послезавтра уже выслать,хотя может даже и завтра новая почта мне удобнее на 10 странице в твоем посте есть фото с моего аккаунта
11 июн 2015 в 08:50
Ок, чекаю... Ну ось, нарешті, стапель майже готовий. Тре поміряти соосності, нанести градуювання шкал розмірі і знайти труби.... Але вже і без того є перші клієнти, це переварити ще одну свою раму (поміняти геометрію) і заварити розрізоного на двоє пацієнта, на одній з фоток внизу видно його більше половинку ))