На сайте с 10.09.2014 Репутация: 20
Сообщений 340 Пол: Мужской(42)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Giant Reign
8 окт 2014 в 11:44
Дозвольте питання по гальмам Avid Elixir 1:
які краще всього колодки купувати (або в онлайн-магазинах з міжнародною доставкою - ebay, aliexpress, chainreactioncycles,.... , або в Києві/Україні з доставкою в Київ) ??
знайшов такі - https://www.ebay.com/itm/251665373801 - чи це оригінальні? чи варто брати?
Шановні, хто перебирав каліпери по причинам (наприклад: один з поршнів не ходив):
що влансо кажучи робили щоб обидва поршні рівномірно ходили?
в мене в обох каліперах один з поршнів не витягується під час роботи. отже, розібрав каліпер, промив-прочистив, подивився на резинка поршнів - на вигляд міцні гарні, зібрав все обратно, компрессором дую - знову по одному поршню працює, а протилежні - вродя як намагаються зрушити з місця але знадобилось тримати відносно довго компресор щоб залипаючі поршні витягнуло. тобто, якщо один з поршнів спрацював практично одразу - витягнувся, до другий лише через хх сек.
може під час зборки каліпера варто мазнути чимось легенько резинки поршнів? чи ще щось?
На сайте с 29.03.2013 Репутация: 96
Сообщений 929 Пол: Мужской(33)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Самовар
22 ноя 2014 в 12:53
Всім привіт. Купив тиждень назад б/у avid juicy 7, є проблема. Поставив на перед з б/у ротором Magura Gustav M 190 (протер його від бруду перед установкою тормоза). Ручка жорстка, не залипає, червона крутілка працює, поршні ходять обидва і рівномірно, патьоків тормозухи ззовні і під колодками не виявлено - але він ніфіга не тормозив на протязі трьох днів.. Почистив знов ротор, наждачкою пройшовся по ньому, вийняв колодки - помив їх за допомогою щітки і прального порошку, пройшовся ще потім і наждачкою по них. Стало трохи краще але не суттєво (щоб тормоз хоч трохи гальмував треба все одно до уср*чки надавити на ручку).
P.S. Тектро Драко з цим ротором норм працював, гальма установлювати рівно та настроювати умію.
повітря попало в систему, чи що?
ka81 писал(а): може під час зборки каліпера варто мазнути чимось легенько резинки поршнів
не можна. Десь читав, що ДОТ загустіє при контакті з маслом. Перед зборкою каліпера резинки намочити тим же ДОТом для легшої їх установки.
22 ноя 2014 в 17:17
Flint777 писал(а): поздоровляю з хорошою покупкою
поки що це отстойна покупка, бо не тормозить незважаючи на всі мої "пляски з бубном". Богдан, анодована крутілка. В мене тільки передній. А бувають і крашені крутілки, чи то їх хтось сам розмальовує як покоцає???
На сайте с 14.06.2012 Репутация: 481
Сообщений 251 Пол: Мужской(28)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Specialized Status из RockShox Lyrik
22 ноя 2014 в 17:32
Покрашені - це старі моделі, у мене такі стояли на Амстаффі, ти їх мав бачити, але теж якось погано тормозили, ось поставлю їх на підвіс, прокачаю і думаю гарно будуть працювати і форма крутілок тут трохи інша
На сайте с 22.04.2012 Репутация: 131
Сообщений 271 Пол: Мужской(25)
Стиль: MTB:DirtJumping Байк: Pussy Street+DJ Urban
22 ноя 2014 в 17:37
Andre,в новіших роках крутилка анодована.в старіших фарбована. В самого джусі 7,як тільки купив і прокачав тож не тормозили,через декілька днів притерлись і прекрасно гальмуюють,а тепер нові колодки поставив,то взагалі шик
22 ноя 2014 в 18:00
Frankenstein писал(а): а тепер нові колодки поставив,то взагалі шик
У мене колодки напівметал, може бути таке, що на них раніше попало масло що їх тепер неможливо відчистити? Раніше із замаслених колодок я зажигалкою-автогенкою випалював масло, після чого вони стали блискучі, стали тормозити краще (десь на 2/3 потужності в порівнянні з новими) але розкришились менш ніж за місяць. На сковорідці норм буде прокалити? Чи як їх правильно прокалювати?