На сайте с 25.10.2005 Репутация: 390
Сообщений 1613 Пол: Мужской(37)
Стиль: MTB:DirtJumping Байк: Elements Titanium+Fox 831 & Scutum+66RC2X
8 авг 2014 в 23:37
Autumn Soul, ти трохи темою помилився! Сьогодні заставили варити ось цей хлам
До байків не відноситься, але тема про зварку тому ось.
Доробив вчора фланець перехідник на коробку передач до Ford Taurus. Матеріал коробки АК8М3, матеріал фланця АК12, присадка 4043 Зі сторони прилягання до мотору варив в один прохід, з іншої в два проходи, для додаткової надійності дав дві косинки, казав клієнту щоб мінімум тиждень не їздив, щоб алю зістарівся.
9 авг 2014 в 18:08
bayt, Дякую, але я ще вчусь, хоча того що знаю вже достатньо щоб краще варити ніж середньо-статистичний зварювальник..
На сайте с 03.07.2009 Репутация: 504
Сообщений 1645 Пол: Мужской(26)
Стиль: Стритец
9 авг 2014 в 18:19
Romaniuk, У тебя есть зажимы для деталей? Ибо я говорил на Патоне, что главное точно поварить, варили с разных сторон и повело все равно в итоге, 1-1.5мм(во все стороны). Взяли100грн, сделали за сутки. Кроме этого покоцали алю тисками. Зашпаклевал все что можно и шов обмазал.
9 авг 2014 в 18:57
bayt, конкретних зажимів немаю, нагальної необхідності ще не було (але проект стапеля вже маю, наразі все впирається в гроші).
Алюміній майжне не веде, для ремотних робіть хватає стола.
З деталями стараюсь акуратно пододитись, але біля шва хоч не хоч фарбу треба зачищати, бо інакше вона погорить і завариться погано.
Ціна норм, я зараз беру 10 грн/см (мінімадьне замовлення 50 грн, якщо багато варити, то по витраченому часу і матеріалах орієнтусь), всюди на сервісах де раніше варив, то беруть від 15 грн/см, а якість не гарантують..
Шов не поганий, але добре не проварено, присадка має вплавлятися в основний метал.
9 авг 2014 в 21:05
Bayt, ну мені ще трохи практики і буду такі шви класти :)
В мене апарат з осені, але реально його почав юзати останні ~3 місяці.
Вже шарю як це робити, але рука ще ненабита достатньо..
10 авг 2014 в 17:23
_panika_, теоретично можна.. практично, треба на це в руках подивитись ну і варити чи сплав зварювальний..
На сайте с 08.07.2013 Репутация: 1
Сообщений 3 Пол: Мужской(37)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Transition Dirt Bag
13 авг 2014 в 12:20
Отже позавчора провів пробний виїзд в лісок брюховичів і троха попригав ... політ нормальний, тріщин чи чогось схожого не помічено але було без фанатизму типу лайт покатушки :) ще раз дякую. (то мені варили підсиділ та рульовий шток).
20 авг 2014 в 23:57
Сьогодні варив старенького шосера Peugot ))
Тріснула повністю труба пера
Так як стінка труби дуже тоненька, варив в імпульсному режимі, щоб нормально зварилось, але щоб не прогоріла стінка
Ну і плюс дав невеличке підсилення.
Тріснув мій МТХ після недокрученого флеєра після двох років жосткої експлуатації. Спочатку розстроївся, але потім згадав... Згадав, що маю сварку і що МТХ це зварні обода. Так що заварив, попробую чи поживе ще трохи поки на новий назбираю )
Пряме попадання в дерево, втулці казали жопа, а 66 вижила О_о
Тріщину заварив в два проходи плюс косинка, щоб на наступний раз рама витримала, а дерево ні ))
25 сен 2014 в 09:58
Новий пацієнт, стан був плачевний, тріснуло, відірвало, деформувало, але не біда. Аргонова сварка, плюс руки з правильного місця і трохи додаткового металу і цей Харьок буде ще літати ))
29 сен 2014 в 22:29
bayt, збираю гроші на стапель, завтра сфотаю і виставлю дві рами на продаж 26 плеєр новий і Октан Циркус, майже в ідеалі.. гроші підуть на виготовлення стапеля Lapierre
Giant Горє Glory :)
Для тих хто в танку.. Даний відеоролик не повністю відповідає нашим цілям, але містить багато корисної інформації. В гелії на постійному струмі рами ніхто не варить, але там чітко сказано, що сплав 6061 вариться лише присадкою 4043. Чому я це запостив, тому, що мені вже декілька раз давали вже варені до мене рами в якх я обнаружував сілди Магнію (при зварюванні дуга віддає зеленим кольором), ці рами варились присадкою 5356, яка призначення для зварювання сплавів з домішками магнія (наприклад АМг), тому й не дивно, що такі рами знов тріскали за дуже короткий проміжок часу..
Level up Пройшов рівно місяць як появилась перша тріщина, заварив, відкатав місяць, вчора від парочки недокручених флеєрів появилась ще одна поблизу попередньої тріщини, але вона не є продовженням тої, бо від шва вона починалась через 5 мм. Знову заварив, але вже знав як варити, на яких настройках, різницю бачите самі, не стоїмо на місці, а прогресуєм в якості накладанні швів ))
У тебя за плечами столько опыта,что ты бы и Эйфелеву башню заварил бы полностью,если б нужно было!
А если по делу,у меня есть лайтовая рама -Kinesis -1.5кг!!!-белый перламутр. Не треснута но вогнута. Алюминиевая но хз какой сплав. На вид рама очень качественно сделана,приятно в руках держать! Интересно,можешь ли ты подействовать на неё магией своих золотых рук!? Какие ты видишь варианты в её реставрации? Стоит ли эта игра свечь? Ну и по деньгам..?