На сайте с 16.06.2015 Репутация: 251
Сообщений 63 Пол: Мужской(42)
Стиль: MTB:Urban Freeride Байк: Powerover
30 ноя 2015 в 02:29
я взагалі то не очікував, що тема перейде в логіку пов"язану зі зброєю (тим паче, що на кожну "провокацію" не виймати ж зброю) - швидше про ДОДАТКОВІ засоби і методи безпеки простору і людини
така сама ситуація могла виникнути з велосипедистом на вулиці (у Львові про такий спосіб я чув мінімум два випадки протягом цього року - відеозаписів немає)
переглядаючи багаторазово відео, що я виклав вище - зрозумів, що в магазині 1. має бути кілька УВАЖНИХ працівників одночасно, 2. двері закриватися зсередини ЕЛЕКТРОЗАМКОМ, 3. в працівника - ТРИВОЖНА КНОПКА
користі з камери вистачає лише для доведення фактів злочину заволодіння майном, але не для упізнання особи чи запобіганню злочину
... і от сьогодні 1 грудня о 21:30 в центрі Львова у вуличних обставинах (50 м від Площі Ринок на вулиці Староєврейській) 6 гопніків (віком приблизно по 30 років кожен - тверезі) мали намір "ВІДЖАТИ" в мене велосипед, і тільки якийсь неймовірний фарт і збіг обставин завадив їм це зробити - бо фізична сила була явно на їхньому боці;
тому засоби захисту від "людоподібних" істот варто все ж МАТИ (принаймі стримуючої дії) - суспільство стає голодним і сильно поляризується - мені сьогоднішній вечір нагадав чорні 90-ті
На сайте с 07.09.2011 Репутация: 84
Сообщений 119 Пол: Мужской(36)
Стиль: MTB:Freeride Байк: GT force 3.0
4 мар 2016 в 18:40
Я всё же считаю что впаривает, потому как «надежный высококачественный противоугонный велосипедный замок» так не выглядит, и потом в разделе «Розыск» появляются бывшие пользователи
27 янв 2020 в 21:27
Фрагмент позитиву в темі безпеки велосипедів. Сьогодні 27.01.2020 у Львові за адресою вул. Городоцька 153 була спроба вкрасти велосипед групою осіб з велопарковки (у вигляді дорожнього знаку).
Спрацював замок Abus U-mini 40 який злочинцям не вдалося перекусити і один з них почав колупатися в щілині замка. За цей час (відсутності власника 3 хв) злодії не змогли впоратися з замком. Прийшов власник до велосипеда - бачачи спробу крадіжки власного велосипеда застосував перцевий балон в обличчя злодія чим дезорієнтував його і не дав втекти, далі підбіг ще один злочинець в якого стирчали кусачки з під куртки - був вирублений 2 інтуїтивними ударами, поруч проходив поліцейський патруль, що звернув увагу на потасовку.
Результат 2 осіб вже в клітці де очікуватимуть суда, адже були затримані зі всім знаряддям свого ремесла на місці події. Власник не постраждав. Тепер справа за суддями, адже заява написана, свідки є. З питання слідчого до власника "Чому Ви так жорстко зреагували стосовно підозрюваних осіб?" - був зроблений висновок, про специфіку трактування третіми особами подій, яких вони не бачили і у випадку без свідків - власник претендував на роль дурня. Будьте пильні !
10 фев 2020 в 23:58
по цій історії (що написано вище) все серйозно і завдяки ній ще двом постраждалим повернуть свої велосипеди
Нове і теж позитив: Сьогодні 10.02.2020 близько 19 год.,у Львові за адресою вул.Карбишева-вул.Литвиненка завдяки неймовірному збігу обставин - по гарячих слідах буде повернуто своїм власникам - ще 2 велосипеди. Подробиць не писатиму - ніхто й так не повірить (єдине уточнення - теж за допомогою поліції, яка проїзджала повз ситуацію патрулюючи район - тобто толк з цієї діяльності є)
Головне вірити і діяти - Бережіть і правильно організовуйте безпеку велосипедів !
11 фев 2020 в 17:35
інколи - добрі новини (в подробицях) для ВСІХ - можуть стати поганими для учасників процесів (тому всі методи, обставини і інформацію не варто виставляти напоказ) - єдиний меседж до ВЕЛОСПІЛЬНОТИ, що я хотів тут донести - одна єдина людська історія здатна довести, що в житті є злочин і кара, є справедливість, що варто очікувати допомогу і підтримку з неочікуваної сторони, що злочинці - будуть ізольовані від суспільства - надовго, що будуть щасливі власники своїх велосипедів (які не тусуються на форумах) - бо 5 велосипедів за 14 діб -> це дуже круто -> назвемо цей досвід нетиповим і суто львівським
І водночас - бережіть велосипеди, на кожному квадратному метрі нашого суспільства є істоти, що полюють на НАШЕ майно (по одній з локацій наприклад діє ціла злочинна група - ровер може бути без уваги - максимум хвилину - коршуни літають)
update - по ситуації від 10.02.2020 щойно відбувся суд - затриманому дали 3 роки за гратами
На сайте с 24.02.2018 Репутация: 4
Сообщений 137 Пол: Мужской(41)
Стиль: MTB:Street Байк: Trek Scratch
3 июн 2020 в 15:31
В товариша увели велік з кладовкі в "зимовий період" (поставив осіню, весною нема). В поліцію відразу не заявляв, №рами немає, фото вела не може знайти - це класичний випадок. Однак на лох.юа нещодавно велосипед зявився в продажі в місті викрадення. Повідомив власника про це. Знайшлося фото, буде писати заяву. - і жде що йому додому приведуть, ленточкою обвяжуть і урочисто вручать. Самому дупу підняти і щось робити "ні-ні, це робота поліцаїв, хай працюють" - удачі йому - оголошення зникло, тіпа "барига" продав, кому не каже. Був шанс вернути і того втратив, пічалька.
21 ноя 2020 в 18:47
попередніх викрадачів - 4 осіб (січня-лютого 2020 року) засуджено до 3, ... 8,9,11 років (4 осіб) за сукупними факторами - всі сидять без-умовно НОВЕ : у Львові знову чудові новини (щодо теми - взаємодія правоохоронних органів і жертв) - 2 тижні тому розбійним нападом в мого клієнта 2 злочинців насильно на Сихові відібрали велосипед - сьогодні 2 злочинці в клітці, чекаємо на суд (ровер повернуто)........ продовження згодом...
На сайте с 03.06.2011 Репутация: 49
Сообщений 66 Пол: Мужской(28)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Dragstar DP 07
9 дек 2020 в 13:40
Був випадок у моєму місті, розказували знайомі. Підійшов до малого 10-11 років, мужик років 30-40 та й каже - "я вмію робити сальто на вєліку, ось зроблю з цього вильота(підйом на ступеньки, типу пандуса)". Малий йому дав байк і мужик поїхав в невідомому напрямку. Байк був звичайний, якийсь там Ардіс, чи щось таке, а малий був просто наївним. Ні мужика, ні байка не знайдено, свідків також поруч не було.
На сайте с 06.02.2011 Репутация: 350
Сообщений 336 Пол: Мужской(35)
Стиль: MTB:Freeride
12 дек 2020 в 02:58
Я купил вот такой замок Криптонит. пр.США цена без копеек 100 уе. закаленая цепь. и два ключа. после покупки сделал регистрацию замка.
при утере ключей 1 или 2х компания высылает 1 комплект безплатно. в случае угона байка и открывании замка или перерезании его компания производитель компенсирует 500 уе.
единственный минус он тяжеловат.
18 дек 2020 в 22:26
... знову чудові новини у Львові (сьогодні 17:50 - знову Сихів, знову район Санта-Барбари) - при спробі відбору велосипеда в кур"єра трьома тіпами - вступив в дію засіб багатоцільового призначення ABUS U mini 40 який випадково зламав руку одному з нападників, нагородив іншого зламаним носом і поставив два ліхтаря під очима третього - Бережіть свої велосипеди ! ... (на пропозицію викликати патруль нападники не погодилися - так і розійшлися ... далі буде... жодна ЛЮДИНА не постраждала при нападі)
72 години паркування велосипеда в еволюції - не повторюйте помилки власника велосипеда