На сайте с 28.11.2015 Репутация: 0
Сообщений 8 Пол: Мужской(30)
Стиль: MTB:DirtJumping Байк: Mongoose fireball 8sp
12 янв 2016 в 23:37
Здравствуйте!
Такая проблема купил я б/у тормоза avid elixir 5 начал ставить на велосипед и вышла такая проблема я ставил тормоза на старые роторы tektro 160мм wave и ручка тормоза доходила до самого руля и торможение почти не происходило.
Может надо купить родной avid ротор и тогда будет всё нормально?
Подскажите пожалуйста!!
На сайте с 26.02.2013 Репутация: 692
Сообщений 596 Пол: Мужской(33)
Стиль: MTB:Enduro
13 янв 2016 в 00:12
Leva Rodriguez, ознайомся з технічними параметрами гальм! в еліксірах 5тих хід ручки можна відрегулювати практично до такого положення що при повністю натиснутій ручці вона буде за 3-4мм від гріпсів
На сайте с 21.12.2009 Репутация: 409
Сообщений 1361 Пол: Мужской(72)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Хітова Сесія чи Сесія Хітова.)
На сайте с 05.09.2012 Репутация: 156
Сообщений 894 Пол: Мужской(33)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Specialized
13 янв 2016 в 12:00
Який ротор, ролі ніякої не грає, так як гідравліка після розсовування поршнів і декількох швидких натискань на ручку сама підстроюється під його товщину. Якщо ручка після вказаних маніпуляцій все ж прожимається до гріпс, то однозначно треба прокачувати, так як в системі бульбашки повітря. І ще може бути проблема у забруднених і залиплих поршнях, від чого вони не хочуть зсовуватись по манжетах у напрямку ротора. У мене таке було разок - у такому разі перед прокачкою необхідно перебрати і прочистити каліпер. Ну і колодки також треба перевірити, щоб вони не шкрябали тобі ротор стальною скобою (якщо стерті).
Xopc писал(а): в еліксірах 5тих хід ручки можна відрегулювати практично до такого положення що при повністю натиснутій ручці вона буде за 3-4мм від гріпсів
Хід ручки там не регулюється. Гадаю, ти мав на увазі відстань до руля. До речі, це треба також перевірити. Можливо, ручка виставлена занадто близько до руля (конструкція ручки у даних гальмах це дійсно дозволяє), в результаті чого ця відстань фактично дорівнює робочому ходу ручки, через що вона і впирається в гріпси.
На сайте с 24.05.2011 Репутация: 178
Сообщений 2331 Пол: Мужской(17)
Стиль: MTB:Downhill Байк: Winora flitzer/trek slash 9.8
13 янв 2016 в 13:38
Кстати, как вариант, такая штука, когда закручивают регулировочный болт сильно отодвигая ручку, поршень ручки уходит в цилиндр, тем самым недавая брать жидкости из расширительной камеры... Но опять же, проверить это можно в момент прокачивания
Я бы стал чемпионом мира по ДХ,
но мне мешают силы природы
Гравитация и возможность обосраться...