На сайте с 03.03.2016 Репутация: 3
Сообщений 22 Пол: Мужской(37)
Стиль: MTB:Enduro
16 мая 2017 в 14:18
Привет. На моём Trek Fuel EX 7 установлен амортизатор FOX Float с фирменной технологией DrCV(вторая камера, которая открывается после 60% хода). Но вот незадача, мой вес с экипом 97 кг. и мне приходилось качать аморт на 250 PSI Моя попа долго мучалась и требовала более мягкого хода. Было принято решение убрать технологию DrCV. Отчёт в ролике. Вопрос к знатокам - что я поменял кардинально в аморте, чем грозит(не угроблю ли аморт)...?
На сайте с 26.02.2013 Репутация: 692
Сообщений 596 Пол: Мужской(33)
16 мая 2017 в 14:40
Як на мене рішення абсолютно помилкове і має поганий наслідок
1. Аморт налаштовується по сегу, і по суті плюшевіть повітряного аморту, за однакового сегу, майже незалежить від (ваги райдера)/(тиску який потрібний для забезпечення сегу) 2. Як Ви правильно зазначили на відео - Ви просто зменшили прогресію, при чому на скільки, що аморт тепер буде пробиватись на раз два 3. Плюшевість аморта на початку ходу від прогресії майже не залежить 4. Різниця температур - впевнений що дубіння аморту це результат заливання в аморт отого масла. 5. Банку аморта треба закручувати міцно
На сайте с 03.03.2016 Репутация: 3
Сообщений 22 Пол: Мужской(37)
16 мая 2017 в 14:48
Xopc писал(а): Аморт налаштовується по сегу, і по суті плюшевіть повітряного аморту, за однакового сегу, майже незалежить від (ваги райдера)/(тиску який потрібний для забезпечення сегу)
Дякую! Але збільшивши об"єм камери, мені вдалося досягти сегу у 30% при 200 PSI, дрібниці почало "їсти краще"
16 мая 2017 в 14:52
GrishaMTLB, звичанйо що так, бо обєм позитивної повітряної камери виріс мабуть в півтори рази, але тепер Ви аморт мабуть на сходах будете пробивати, про щось серйозніше взагалі мовчу Про те що дрібні перешкоди почало їсти краще - це також спірно - по суті так, за рахунок того що аморт працює на більший хід, але чутливість аморта стала менша оскільки співвідношення обєму позитивної і негатиної камер значно збільшилось
На сайте с 30.09.2010 Репутация: 534
Сообщений 3113 Пол: Мужской(30)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Разрабатывается сектором 7
16 мая 2017 в 14:54
Смени аморт на более прогрессивный , и будет тебе результат . Ты хочешь получить лучшую работу от обычного амортизатора. Поставь себе ККДБ, вивд Эйр , фокс дшх и будет тебе счастье .
По томучто ты сделал поддерживаю Хорса и добавить то нечего . Меняй аморт и тогда получишь результат . Ну или ставить пружину .
На сайте с 22.04.2013 Репутация: 152
Сообщений 1244 Пол: Мужской(37)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Ice Cream Truck
16 мая 2017 в 15:25
drcv по сути сделана для кантрил т.е она и должна работать как топор как почти хардтейл при обычной езде и пробиваться только с больших кочек и начинать работать :) если вы не гонщик кантрийщик ясен пень вам это не нравиться
На сайте с 30.09.2015 Репутация: 34
Сообщений 256 Пол: Мужской(28)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Azimut Premium B+
16 мая 2017 в 19:11
Skruffi писал(а): Без токарного шаманства обычный аморт на эту раму не поставить.
Там же вроде просто подшипники в ухе, как на демо9 или глори, т.е. чтобы поставить другой аморт нужен только новый палец (или проставки на родной)
tremolo писал(а): сборище дегенератов.какое счастье что я больше не катаю и не вижу эти еб*льники,нет соблазна глазенки повыдавливать.все нормальные люди либо на мото пересели либо просто забили
16 мая 2017 в 21:24
Тут кастомна довжина аморта і кріпленнч, але
є зразу кілька хороших рішень по заміні аморта на цій рамі - на мтбр і пінку цілі гілки форуму є по даному питанні
.
ПС завжди краще спочатку подиаитись-почитати що роблять інші люди, ніж самому вигадуаати велосипед. А то в даному випадку вийшов даунгрейт))
На сайте с 24.05.2011 Репутация: 178
Сообщений 2331 Пол: Мужской(17)
Стиль: MTB:Downhill Байк: Winora flitzer/trek slash 9.8
17 мая 2017 в 00:17
я как то и не понял, по сути, нужно было уменьшать обьем камеры, а вы его... увеличили... попробуйте в верхний обьем положить проставку резиновую, по форме, для увеличения прогрессии... тогда для подобного сэга, еще меньше давления понадобится... за счет этого, так же, аморт не будет пробиваться в конце и хорошо работать в начале...
Я бы стал чемпионом мира по ДХ,
но мне мешают силы природы
Гравитация и возможность обосраться...
На сайте с 24.05.2011 Репутация: 178
Сообщений 2331 Пол: Мужской(17)
Стиль: MTB:Downhill Байк: Winora flitzer/trek slash 9.8
17 мая 2017 в 00:41
хз... ладно... мож я чето не понял... но как по мне, при увеличении обьема, аморт тупо начнет проваливаться... да, он начнет ходить типа легче, нос полуметрового гэпа, просто сложится... уже ведь был пример с самодельным адаптором для переделки пружинного аморта в воздух, и там аморт"ожил" но только потом сам горе инженер написал, что да, есть трабл с слишком большим обьемом
Я бы стал чемпионом мира по ДХ,
но мне мешают силы природы
Гравитация и возможность обосраться...
На сайте с 13.02.2014 Репутация: 235
Сообщений 1995 Пол: Мужской(25)
Стиль: MTB:Freeride Байк: оговау
17 мая 2017 в 01:02
краще було почати збільшувати чутливість аморта з шиму і тиску в іпф, тиск в банці більше впливає на строгування і якщо аморт накачаний по сегу але працює тупо - то справа більше в демфері ніж в банці імхо. можна по одній забирати шайби з демфера і бавитись з рівнем іпф, а тут просто зробили аморт супер лінійним...
На сайте с 05.04.2007 Репутация: 34
Сообщений 579 Пол: Мужской(39)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Trek Remedy 66, Jamis Dakar
17 мая 2017 в 08:43
Leva Rodriguez писал(а): нос полуметрового гэпа, просто сложится...
де ви гепи бачили на кантрі?
Xopc писал(а): Як Ви правильно зазначили на відео - Ви просто зменшили прогресію, при чому на скільки, що аморт тепер буде пробиватись на раз два
обоснуй. Загальний обєм камери ж не змінився. Тобто для пробивання в 0 треба ту саму силу. А по темі конструкції - Ну зробили аморт більш лінійним, чому йому пробиватися то? Обєм ЗАГАЛЬНОЇ камери не змінився. ПРостро вона працює завжди, а не після якогось моменту(до того часу тільки половина камери повітряної працює) доречі я все ж не розумію смислу цієї конструкції з двома камерами. зазвичай ставлять ще одну антипробойну камеру з високим тиском. Щоб можна було качати основну камеру малим тиском для мягкої роботи. А при пробиванні тої в діло вступала "жорстка" камера. А тут нафіг? Ми просто отримуємо ступінчатий провал в роботі аморту, жорстко, жорстко, бамц, в аморта збільшилась камера і стало лінійніше в кінці ходу. Нарізно ті камери теж не накачаєш, бо вони сполучаються в середині ходу, тобто ітак тиск в них вирівняється. То який смисл цієї технології?