Ура-а-а, рамця приїхала з гарантії! Приходжу до друга зробити те саме, що й планував зробити штири місяці назад. І тихо офігіваю від того що бачу. Німа сцена з елементами нецензурної лексики.
[+] Ахтунг, shocking content, слабохарактерним & вагітним не відкривати
Сильно, нє?! Епоксидку в болти! І на/в проми! Правильно, нічого свої руки совати куди не треба! Нема чого чистити, перезмазувати і міняти проми! Що ви кажете? Проми не крутяться через епоксидку? Всьо ся крутит, то просто ви не шарите! Вдалось викрутити тільки два болти (з чотирьох залитих) після нагрівання до ~80-90C. Болти, які з'єднують нижні & верхні пера викрутити майже нереально, просто тому, що болт витискає/відгинає протилежне вушко з нарізаною різьбою і якщо продовжувати в тому ж дусі, вушко 100% трісне, як найслабша ланка всієї тієї конструкції.
І тут дійшов я до того самого проблемного місця, через який і верталась рамця по гарантії. Викрутив, проми не випали - вже добре. Але на цьому й усе, бо проми вільно гуляли собі по посадочних. Правий - тупо «випресовувався & запресовувався пальцєма», а лівий виходив приблизно на 1/3.
Кіно.
При цьому нижні пера ДІЙСНО виглядали новими. Ні, думаю я, канадці шо, на всю голову упороті, шоб так косячити?! Прислати пера з УЖЕ роздовбаними посадочними?! Та ну нафіг... Спортивний інтерес взяв гору, вирішив зробити все «по-научному». Беру мікрометр, стійку під нього & нутромір. Буду робити по чотири заміри на посадочне місце з кожної сторони: два заміри по верхньому і середньому (на скільки дозволяв залізти діаметр вставки нутроміра) краях отвору & два заміри перепендикулярно один відносно одного, тобто перевіряю на конусність & еліптичність.
[+] Калібрую мікрометр
[+] Заміряю зовн. діаметр обох промів
28 в мінусі 2 сотки (28 -0.02). Тобто, діаметр отворів під проми у нас має бути 28 -0.03 (2 сотки щоб компенсувати «-» в зовн. діаметрі промів + 1 сотка натягу).
[+] Калібрую нутромір на номінал - 28 мм
[+] Non-drive side, паралельно перу зверху (28 +0.12) & посередині (28 +0.24)
Що все це значить? А значить воно наступне: отвори мають і конусність і еліптичність. Навіть не так, отвори мають хаотичну конусність і еліптичність. Натяг в 1 сотку зберігається тільки з non-drive side зверху і тільки з двох сторін, а не по всій окружності (через еліптичність отвору). Далі, крім конусності і еліптичності у отворах відсутня відповідна чистота поверхності. Є різного роду «ступеньки», «закуси» і т.д., через які «грає» розмір по всій окружності. З однієї сторони фарба не знята взагалі. Дивимось фото.
[+] Чистота поверхні
Я відмовляюсь вірити, що таке зробили канадці, бо якщо це так, то це є лютий ахтунг. Я на 100% впевнений, що вони не вар'яти і отвори розвертають не вручну розгортками, а робить це CNC станок. Тому була б бракована партія рам, але то є нонсенс, тому шо у них 100% є контроль виробництва. Плюс, це був би верх дебілізму відправити такі ж самі роздовбані пера по гарантії.
Тепер по ДС:
1. Чотири місяці на заміну по гарантії - це ахтунг. 2. Дійсно це Norco прислали такі пера чи ні - ми ніколи не дізнаємось, але якщо це правда - ну його нафіг ту норку. 3. Майстер, який працює в ДС - ...
а) перед тим як віддати раму продавцю він збирав її докупи (зокрема міняв проми на нові) і НЕ міг не бачити, що посадочні місця під проми роздовбані і проми можна «рухати» в них руками, якщо ж дійсно НЕ бачив - це говорить про його кваліфікацію; б) коли рама приїхала перший раз (від продавця) один з двох болтів центрального лінка мав «в мінусі» два перших витка різьби. Другий болт був цілий. Коли рама приїхала другий раз (з гарантії), перший болт залишився таким як і був, а другий позбувся перших п'яти витків. Тому й «майстер» залив з'єднання епоксидкою. Про наслідки, очевидно, він не думав. То фігня шо проми майже перестали крутитись і з'єднання склеїлись, зате «купи ся тримає»! Чому б не замовити в норко нові болти або токарнути нові?! Де, ку*ва, якість обслуговування & професіоналізм?!
4. Сервіс українських магазинів ...напевне далі можна не писати, бо після цього словосполучення всі почали дико «ржати».
P.S. Рама була знову відправлена продавцю, той відніс її в ДС, описав ситуацію & магазин зробив заміну на нову раму 2016 року (тільки іншого кольору). Рама ще не в друга, але як приїде, то «будем посмотреть». В друга залізні нерви, тому що я особисто таку «коломийку» б не витримав...
На сайте с 09.05.2016 Репутация: 69
Сообщений 329 Пол: Мужской(32)
Стиль: MTB:Freeride Байк: DunCon Cane Corso 09 + Marzocchi Monster 2
29 апр 2017 в 19:40
Ждём-с-с "дiя четверта" ну а вообще, удачи другу (что бы уже наконец-то всё было ок) и крепкую нервную систему). А по-факту то человек получит новую раму, что не может не радовать. Главное, что бы и тут не налажали..
На сайте с 04.10.2007 Репутация: 52
Сообщений 144 Пол: Мужской(29)
Стиль: MTB:Freeride
29 апр 2017 в 20:30
Ну насправді, ситуація з промами та посадочними розповсюджена, то не тільки Норко такі косяки має. Інтенс М9 новий, зібраний у США ручками америкосів мав не те що люфт, то був тупо шат заднього трикутника на пару сантиметрів. Подібна історія була із Скотом, де пром біля осі колеса так само легко виймався. Тому не справедливо грішити лише на норко. Ну а про сервіс в ДС говорити взагалі нема чого. Не те що б це було нормою, але вам пощастило, що хоч поміняли шось. Успіхів другу в катанні ;)
На сайте с 24.09.2013 Репутация: 107
Сообщений 509 Пол: Мужской(35)
Стиль: Стритец
29 апр 2017 в 20:40
al.patch писал(а): Інтенс М9 новий, зібраний у США ручками америкосів мав не те що люфт, то був тупо шат заднього трикутника на пару сантиметрів. Подібна історія була із Скотом, де пром біля осі колеса так само легко виймався.
Це був одиночний брак, чи ціла партія мала такі трабли? Бо я особисто не можу зрозуміти як таке може бути. Мусить ж бути якийсь контроль виробництва?
А на рахунок норко: якщо канадці дійсно прислали по гарантії пера з такою самою проблемою - це ахтунг! Якби вони поміняли пера на нормальні - питань до них не було б, а так... Це однозначно не той рівень обслуговування, на який чекаєш від такої фірми.
На сайте с 10.05.2015 Репутация: 47
Сообщений 335 Пол: Мужской(72)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Ns clash 2019
29 апр 2017 в 20:56
думаю і так всім ясно шо ніякі канадці нічого не висилали.дс вирішив " а вдруг проканает".по ходу не проканало..хоча як кажеш рама ше не приїхала)) так шо чекаєм))
29 апр 2017 в 21:09
king79 писал(а): думаю і так всім ясно шо ніякі канадці нічого не висилали.дс вирішив " а вдруг проканает".по ходу не проканало..хоча як кажеш рама ше не приїхала)) так шо чекаєм))
Впевнений, що тут ви не праві. Канадці прислали по гарантії те, що в них було в наявності. Зазвичай, ніхто не заморочується перевіркою рам з мікрометром. Якщо проблема одинична - взяли і відправили то, що є. Якщо проблема стає масовою - вносять корективи на виробництві. Але зазвичай такі трабли вирішуються по місцю вклеюванням промів. Ну тобто, я нікого не виправдовую, просто кажу, щоб ви не були такими категоричними щодо норки (яку я не дуже люблю) чи булдь-якого іншого виробника. Знову ж таки, аналогічні історії бувають і з рульовими колонками, коли проми вільно входять/виходять і з конусами на вилках, коли новий конус на новий шток тупо падає. Зазвичай це вирішує механік по місцю. А от якщо він це вирішує криво, тоді вже починаються мелодрами різні ;)
На сайте с 10.05.2015 Репутация: 47
Сообщений 335 Пол: Мужской(72)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Ns clash 2019
29 апр 2017 в 21:13
al.patch писал(а): те, що в них було в наявності
ну значить тоді те що пром не тримається взагалі в посадочному місці-це норма.чи може його теж треба було епоксидкою помастити?одне чому можу тут позаздрити-так це витримці того чия рамця)
29 апр 2017 в 21:25
king79 писал(а): ну значить тоді те що пром не тримається взагалі в посадочному місці-це норма.чи може його теж треба було епоксидкою помастити?одне чому можу тут позаздрити-так це витримці того чия рамця)
То питання філософське ;) Якщо людині погодилися то поміняти на щось краще - супер! Якщо дали таке - можна порішати. Звичайно це не ідеал, мало б бути все інакше. Люди палять, це норма? Просто прийшов такий приклад в голову. Хтось вважає, що зварний шов, якщо кривий - не норма, а комусь пофіг, аби геометрія рами зберігалась.
На сайте с 24.09.2013 Репутация: 107
Сообщений 509 Пол: Мужской(35)
Стиль: Стритец
29 апр 2017 в 21:33
al.patch писал(а): Впевнений, що тут ви не праві. Канадці прислали по гарантії те, що в них було в наявності.
Ну могли б заморочитись і перевірити пера перед відправкою. Навіть банально глянути на чистоту поверхні посадочних і вже є над чим замислитись.
al.patch писал(а): Зазвичай, ніхто не заморочується перевіркою рам з мікрометром.
А цього й не потрібно. Зате є етап, на якому проми запресовують в раму. Після запресовки той хто збирає мусив б зробити елементарну перевірку на рахунок того чи можна зрушити пром з місця за допомогою сили рук чи ні.
al.patch писал(а): Але зазвичай такі трабли вирішуються по місцю вклеюванням промів.
Це нічого не дасть. Або дасть на короткий проміжок часу. Плюс, там немає що ремонтувати в плані розточки/завтулювання - банально не вистачає товщини стінки.
al.patch писал(а): Зазвичай це вирішує механік по місцю.
Проблему такого плану (коли є серйозні зазори) нереально вирішити на місці. Точніше не так, реально, але це буде типовий колгосп. І проблема може знову дати про себе знати в будь-який момент.
На сайте с 12.09.2013 Репутация: 95
Сообщений 270 Пол: Мужской(22)
Стиль: Стритец Байк: DRTMR 26Player 2017 + RS Revelation Race 2010
29 апр 2017 в 22:29
то може канадці надивились канал Дядька Максима, та думають що українські токарі є найкращі? переманили якогось діда з загниваючого заводу, от він у них і точить посадки)
На сайте с 24.11.2010 Репутация: 338
Сообщений 1718 Пол: Мужской(31)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Santa Cruz Jackal
30 апр 2017 в 00:08
Интересно, есть люди которые купили у них велики в зборе, может чей-то знакомый, друг ну и так далее. Попросить их разобрать раму и посмотреть как там обстоят дела с промами, посадочными или реально канадцы отправили "что было". Если бред написал игнорте)))
На сайте с 02.12.2012 Репутация: 25
Сообщений 3 Пол: Мужской(26)
Стиль: MTB:Street
30 апр 2017 в 01:50
Привет ребят, честно, был опыт работы в ДС, там ко всему относятся халатно, даже слишком.. запчасти с Канады? да неребят, гон. Сперва они ( дс ) все фоткают, высылают на главофис украины ( что в Киеве ) от туда уже дядя вася и тому подобные говорят решайте сами, если не выйдет повторите запрос.. если ни у кого нету ( с сети дс по украине ) нужной запчасти то, в лучшем случае ее передадут с " ТриалСпорта" ( что в России, а почта там.. ну сами понимаете...) Это все очень долго и затянуто, хотя по правилам ДС и законов Украины, ( если правильно помню ), то вопросы по браку и их решенее должно максимально занимать 28 дней с момента написания акта о браке. И так чисто от меня, Норки что в дс, сплошной хлам, за баян времени что я там прокочевал, несколько штук возвращали, так как больная проблема рам, то треснет, то и вовсе оторвется место под хомут подседельный.. В любом случае, жилаю удачного решения проблемы по раме, как хазяину так и другу который не поленился и все так четко проверил )
Не нравиться моя музыка??
Могу включить погромче!)
На сайте с 13.01.2013 Репутация: 826
Сообщений 866 Пол: Мужской(30)
Стиль: MTB:Street
30 апр 2017 в 03:02
Немного оффтопа на фразу сверху.
Продолжайте покупать норки и гт - главное дешего посоны
Дешего в Украине. В мире цены стандартные, и достаточно дорогие. Это бич нашего общества, если чего-то достаточно, по хорошим ценам так сразу говно и фольга. Раньше все на дартмур фапали, как начали их возить, то местная "илита" начала обсирать. Не все то, что тяжело привезти и раздобыть автоматически становится хорошим. Если бы драйв занялся канондейлами (чем занялся Триал Спорт), Каньйонами и спешами, сделал бы на них спец политику цен, то уверяю, "илита" опять бы начала писать, что это говенные бренды, купленные в дс по скидкам, особые модники будут писать "попса" и тд. Так что достаточно просто включить рациональное мышление, выключить пафос, и все станет на свои места. Ничего личного.
ПС: И да, всем советую брать Норки и ГТ в драйве, бренды мирового уровня по доступным ценам, благодаряскидкам и ценовой политике драйва.