На сайте с 21.03.2012 Репутация: 315
Сообщений 13 Пол: Мужской(27)
Стиль: MTB:Freeride
16 сен 2015 в 10:59
Всім привіт, маю біду з тормозами. Шукаю ремкоплект до тормозної ручки
[+] Avid Elixir CR
Можливо у когось є повністю в зборі поршень з мембраною і о-рингом в хорошому стані
[+] Тик
Можливо у когось була вже така проблема, самий шток поршня що тисне ручка легенько мокроватий і причина не понятна (так як мембрана ніде не пірвана).
[+] Фото штока
Чи може пускати мембрана попри стінки самого головного циліндра де стопориться? Чи може сочитись дот між мембраної і цією направляющою і потім попадати на шток?
[+] Утєчка
При розборці видно що розлетілась проставочка фторопластова (це не біда маю її з убитого похожого тормоза Elixir CR SL, який купувався як донор в якомоу насправді всі гумки пірвані)...., і о-ринг легесенько був нашурканий.
[+] Фото пакості
В результаті я дув в мембрану з сторони штоку нікуди не дується. На даний момент зібрав з того що лишилось з непонятною мембраною яка пускає на шток непонятно де і з ледь надкушеним о-рингом.
[+] Поршень
Шукаю допомоги у вас форумчан. Чи варто це все знову збирати і пробувати прокачувати?
На сайте с 03.05.2011 Репутация: 127
Сообщений 243 Пол: Мужской(28)
Стиль: MTB:Urban Freeride
16 сен 2015 в 11:35
О-рінг точно під заміну, так як через цю протерту частину буде просочуватися гальмівна рідина і не будет створювати достатнього тиску в системі. Продивися мембрану(розправ її), у мене була дірочка в мембрані як раз в тій частині, яка загинається(та що ближче до о-рінга, закріплена на штоці). Ще продивися всі нутрощі ручки на наявність подряпин і подібного. На даний момент ремкомплект до еліксірів знайти доволі складно, а ті що є,при нинішньому курсі долара, коштують майже як б/у гальма
Руководитель конструкторского отдела, сооснователь компании RevolENG group
Разработка, прототипирование и изготовление нестандартных изделий и оборудования, изготовление пластиковых изделий
На сайте с 10.06.2011 Репутация: 142
Сообщений 604 Пол: Мужской(35)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Trek Fuel EX 9 + Suntour Epicon
16 сен 2015 в 11:47
Может, это у тебя те самые Авиды, которые вроде все нормально - а текут? Которые бракованые с заводов парят? Где покупал? У меня че-то валялось, вроде даже полный комплект, нужно поискать вечером...
\"Здуру можна вламати там де кістки нема.\" (с) ДМ
На сайте с 21.03.2012 Репутация: 315
Сообщений 13 Пол: Мужской(27)
Стиль: MTB:Freeride
16 сен 2015 в 11:51
Bod6ko_O, О-Ринг можна підібрати по розміру обичний? Мембрану розгортав в обидві сторони і дув також в обидві сторони, ну і візуальних пошкоджень я не бачу і дирочок тоже. Внутрощі ручки вродіби блистять і дефектів не мають. Придивіться будь ласка на О-Ринг, він лише з одної сторони чуть шурканий, а з другої ні може ще буде тиснув чи як?
[+] Search
camo, Чесно навіть не знаю, купував у нас на барахолці зимою. При покупці були повністю перебрані від головного цилідра до каліпера. Байк в більшость стоїть практично не катався, в кінці літа замітив що з переднім щось не то. І тепер руки дойшли до них.
На сайте с 03.05.2011 Репутация: 127
Сообщений 243 Пол: Мужской(28)
Стиль: MTB:Urban Freeride
16 сен 2015 в 12:20
Можна купити звичайний о-рінг з матеріалу нбр, вони як раз для агресивних середовищ, наприклад, в Україні є чудовий завод, де виготоаляють манжети, о-рінги та ін., гарна якість та дуже мала ціна(не реклама, просто сам купував там і був задоволений) - називається ратус(ратус.ком.юа). Щодо манжети - я б спробував, наприклад, під посадочне місце манжети на пластиковій частині намотати трохи фумстрічки(різьботримача), манжета б краще прилягала до корпусу ручки і, можливо, не травила б рідину А ще, щодо пошкоджень о-рінга - може занадто сильно викрутили регулювання підводу колодок
Руководитель конструкторского отдела, сооснователь компании RevolENG group
Разработка, прототипирование и изготовление нестандартных изделий и оборудования, изготовление пластиковых изделий
На сайте с 01.12.2009 Репутация: 782
Сообщений 6327 Пол: Мужской(34)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Specialized SJ EVO Comp 650b 2015
16 сен 2015 в 14:21
Mokoogin, чи тече з мембрани то легко перевірити при прокачці. не рідко такі гальма течуть в місці ущільнення мембрани. в мене є запчастини до цих гальм (не повні ремки). можу взятися за ремонт. орінг звичайний маслостійких не підійде, треба шукати спецові для дота, а де їх шукати я хз