На сайте с 13.02.2014 Репутация: 235
Сообщений 1995 Пол: Мужской(25)
Стиль: MTB:Freeride Байк: оговау
21 янв 2020 в 12:44
ka81, якшо автор не шарить і хоче брати шімано - справа його. я порадви як краще. на шімано я їздив, за сезон комплект ручок прийшов в стан мертвого калу - купив новий, гальмівна рідина чорніла раз в 3 місяці. купив гайди - з ними теж були трабли, але вони хочаб фіксяться легітивними заводськими ремкомплектами + проблеми з поршнями в сраму зараз відсутні на гальмах 18+ року, а шімано чим далі тим гірше.
На сайте с 10.09.2014 Репутация: 20
Сообщений 340 Пол: Мужской(42)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Giant Reign
21 янв 2020 в 12:49
sheremet писал(а): якшо автор не шарить і хоче брати шімано - справа його. я порадви як краще. на шімано я їздив, за сезон комплект ручок прийшов в стан мертвого калу - купив новий, гальмівна рідина чорніла раз в 3 місяці. купив гайди - з ними теж були трабли, але вони хочаб фіксяться легітивними заводськими ремкомплектами + проблеми з поршнями в сраму зараз відсутні на гальмах 18+ року, а шімано чим далі тим гірше.
Автор чітко написав що він хоче. Хотів би ще щось (особливо якщо мова про значно дорожчі моделі) - написав би і це. Порадити як краще? Ну ось ще краща порада - автор бери будь-які, міняй на нові щомісяця. Розумієш до чого я це? На шимано їздив два сезони - все добре, потім зробив апгрейди - їзжу далі. У різних знайомих таж ситуація. Далі будемо продовжувати подібного роду дискусію? )
sheremet писал(а): на шімано я їздив, за сезон комплект ручок прийшов в стан мертвого калу - купив новий, гальмівна рідина чорніла раз в 3 місяці.
авжеж і пеший комлект гальмів шимано і другий, згаданий тут, були куплені новими з норм. магазину, так?
На сайте с 13.02.2014 Репутация: 235
Сообщений 1995 Пол: Мужской(25)
Стиль: MTB:Freeride Байк: оговау
21 янв 2020 в 13:01
ka81,
bubateam писал(а): то можете в целом сказать о даных тормозах, или посоветовать что-то ещё?
раджу шось ще автору крім шімано і магури
перші мої слх були около нові, розбирались зразу після покупки - стан всередині був лайк ню. можна сказати шо перші ручки я сам запоров - "довго" не прокачував, десь за пів року після покупки, рідина була чорна пречорна. (до того були джусі - з ними такого крепу і за рік не було) другий комплект саме РУЧОК я купив новим - рідина при моїх умовах катання чорніла вже за 3 місяці.
тут питання саме умов експлатації, якщо в середньому катати 15-20 годин в тиждень - в шімано ресурсу нема. а коли в мене були слх - катав я навіть більше ніж 20 годин в тиждень, в лісі, де багато пилу ітд. так шо тут я знаю про шо говорю. я ж не хейчу тут хоупи чи формулу, хоч я їх і не люблю, бо я на них не катав і власного досвіду експлуатації в мене нема, а з шімано був тільки гемор. тай сам факт того шо шімано це єдині гальма на які саме в країнах снг існують ремки-пилезахист - багато про шо говорить.
катал на всех что ты указал, по факту разницы между xt и slx -нет кроме того что на xt болт под крестовую отвертку фристроук есть, но ты его все равно юхать не будешь, по поводу того что они ссуться - да естьтакой косяк, но ревально решается кастомным поршнем, ток манжеты не порви если будешь сам ставить
Магура мне показалась приятнее в работе, из-за хода ручки, но если говорить о тормозах на год-два то шиманы как первые гидравлические тормоза - за глаза хватит, даже если ссать начнут. Прокачка у них оченm простая особенно с банкой что сверху накручивается - вообще прелесть. С магурой чуток геморнее. Как покатаешь на чем то, уже потом поймешь, что хочется что-то другое и тогда будешь искать себе sram code или guide rsc ultimate ну или Hope(сомнительное преобритение)
По поводу шиманы и магуры - вскипятить у тебя не получится не те не те, по выбру колодок - онли метал и если есть возможность то роторы xt на пауках и бужешь катать в удовольствие.
Сейчас у меня formula cura - вообще прелесть, стопкранчики за смешные деньги на минералке и с офигенной защитой поршней, но маленький зазор действительно присутствует.
21 янв 2020 в 13:11
sheremet писал(а): раджу шось ще автору крім шімано і магури перші мої слх були около нові, розбирались зразу після покупки - стан всередині був лайк ню. можна сказати шо перші ручки я сам запоров - "довго" не прокачував, десь за пів року після покупки, рідина була чорна пречорна. (до того були джусі - з ними такого крепу і за рік не було) другий комплект саме РУЧОК я купив новим - рідина при моїх умовах катання чорніла вже за 3 місяці. тут питання саме умов експлатації, якщо в середньому катати 15-20 годин в тиждень - в шімано ресурсу нема. а коли в мене були слх - катав я навіть більше ніж 20 годин в тиждень, в лісі, де багато пилу ітд. так шо тут я знаю про шо говорю. я ж не хейчу тут хоупи чи формулу, хоч я їх і не люблю, бо я на них катав і власного досвіду експлуатації в мене нема, а з шімано був тільки гемор.
Добре, спробую з іншої сторони, але це вже останній раз, бо бачу це шлях в нікуди..
Сподібваюсь логіку та створення логічного зв'зяку між умовами та висновками нині хоч трохи викладають в школах та ВНЗ..
Далі.
sheremet писал(а): перші мої слх були около нові, розбирались зразу після покупки.
Після цього можна було не продовжувати. І справа не лише в тому, що адекватні дорослі люди не сприматимуть серйозно подібні умови, а в тому що це НЕ об'єктивне порівняння з іншими учасниками. В темі мова про НОВІ, крапка.
sheremet писал(а): другий комплект саме РУЧОК я купив новим
Якби купив нові ручка+гідра+каліпер - тоді було б справедливо обговорювати, інакше - ні.
sheremet писал(а): з шімано був тільки гемор.
у багатьох інших його не було/нема. Про що це каже? Вірно, ні про що. Умови використання, принципи підходу до обслуговування, умови купівлі (нові чи б/в),.... - все це індивідуальне.
В даній темі є лише одне - чіткий перелік кандидатів, з якого логічно зробити висновок про бюджет автора. Отже, пропозиції/рекомендації інших гальмів мають виходити приблизно з того ж бюджету.
На сайте с 10.01.2012 Репутация: 57
Сообщений 603 Пол: Мужской(32)
Стиль: MTB:Downhill Байк: Glory
21 янв 2020 в 15:40
bubateam, Если в двух словах, на хб принято поливать шимано грязью. Ты, наверное, уже заметил.
Если обьективно: минусы: -ручки работают 2 года без доработок, потом меняются. -бывает брак в ручках бюджетных моделей. Ручки работают пол года, потом меняются по гарантии.
плюсы: - обычно самые мощные тормоза в своем сегменте - самая простая система прокачки (при попадании воздуха в горах, можно выклацать его имея шприц на 20 кубиков и джонсонс бейби минерал ойл и один шестигранник. Хотя, я для этих целей вожу с собой 100 грамм оригинального масла.)
рекомендации: -брать только новые -брать официально в украине с гарантией
Собственно сам я перекатал много чего, для себя остановился на шимано. Ручки не тюнингую, меняю раз в 2 года. Тактильные ощущения от тормоза, мощность, низкая стоимость, доступность колодок на каждом углу, легкость прокачки для меня достаточные плюсы что бы смирится с минусами. Для любителей вечных тормозов можно затюнить кастомным поршнем.
Магуру пробовал, ручка более ватная по сравнению с шимано, не понравилось.
Холивар про авиды отложу до пятницы. На многих катал. Стоят на одном из байков, не нравятся.
П.С. каждый раз улыбает, когда у кого-то кто купил бу тормоза, начинает пригорать от того что люди ездят на шимано и у них все нормально.
21 янв 2020 в 18:46
arteks писал(а): ось ці криві поршні ставити в тормоза?
Я ставив манжети Городіліна з Веломанії.
На тер. Укр. є варіант - його і вказав. Криві чи ні - не знаю. Робочі чи ні - не знаю, лише можу які і інші прочитати опис в самій темі від автора, де сказано:
поршни были в тестировании на протяжении 2х сезонов, было тестово вылечено 100 торомозов, возвратов небыло
В чому і да саме вони криві? Аж цікаво. Бажано про це написати там, в темі, щоб автор міг побачити і прокоментувати.
П.С. Ставити чи ні - кожен вирішує сам індивідуально.
На сайте с 30.09.2010 Репутация: 534
Сообщений 3113 Пол: Мужской(30)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Разрабатывается сектором 7
21 янв 2020 в 19:13
arteks, и эти кривые поршня ты покупал у славика? и как же ты измерял кривизну ?
если я правильно понял то не соосны были выточины проточки под резинки, но при изготовлении каждого поршня он делается за раз с проточками всеми и под манжеты так же - их нериеально заколхозить.
На сайте с 30.09.2010 Репутация: 534
Сообщений 3113 Пол: Мужской(30)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Разрабатывается сектором 7
21 янв 2020 в 19:45
arteks писал(а): друг купляв, поршень стояв криво і були сліди на поршні де тер
ну а теперь, если ты внимательно почитаешь парня из москвы, что он пишет, то там всё четко и ясно будет написано по поводу трения поршня. Славика поршни соосны и ровные, ты просто выходит кливетаешь людей ни за, что - это минус тебе .
родные поршни, если бы вы смотрели с другом внимательнее, то они так же само трут по стенкам и так же оставляют следы, что на поршне, что на корпусе. Это проблема ручки и кулачка который подачу делает, оно всё выполнено крЫво и ужасно и в итоге имеется постоянное перекашивание кулачка и соответсвенно поршня. а резинки как мы знаем они эластичны и в итоге свободно сдавливаются.
без обид, но ты просто очень глупо и пахабно поступил и показал свои знания и тактичность, точнее их отсутствие. не грамотно облил говном, что очевидно, и выставил себя ...... !
такие косяки кст, с потёртыми стенками и поршнями, встречаются почти в каждых тормозах, в одних правда чуть менее выражено это, в других просто шимано говно))