На сайте с 29.03.2015 Репутация: 1
Сообщений 8 Пол: Мужской(24)
Стиль: MTB:Urban Freeride Байк: Winner Viking
15 фев 2016 в 00:22
Имеются ротора Shimano SM-RT56 160mm Alivio и имеются машинки Tektro Novella. И так сама суть вопроса, на сайтах указано что они якобы только под органику, а как мне известно в тектро точно не органика, что именно сказать не могу не знаю но вроде как метал, и вся суть вопроса в том можно ли использовать родные колодки?
В теме железа знаю не много тонкостей, вот интересуюсь, ах да и какого ваше мнение о самих тормозах тектро новелла?
На сайте с 29.03.2013 Репутация: 96
Сообщений 929 Пол: Мужской(33)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Самовар
15 фев 2016 в 02:06
Та норм тормоза, правда, після невеликого апгрейду . Ззаду такий з 2012 стоїть ще не здох. Проблема в них у постійному самозажиманні чи розжиманні (як кому повезе) другої (нерухомої ) колодки. Фікситься проблема нанесенням різьбового герметику на регулювальний болт. Пізніше, коли колодки струться до половини - друга колодка може випасти з каліпера на ходу в самий відповідальний момент при цьому може ще й заклинити ротор і погнути його. Фікситься проблема шпилькою у вушка колодок, і підпилюванням однієї половнки каліпера (пізніше скину фото як і що саме). А так в цілому норм тормоза. Для справжніх екстрималів
Іще одне. Стандартно у них колодки напівметал. Якщо твій ротор Шимано призначений тільки під органічні - з колодкам напівметал буде погано працювати. У мене з ротором Тектро Вейв стопкран був.
На сайте с 23.02.2014 Репутация: 121
Сообщений 1845 Пол: Мужской(35)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Важкий
15 фев 2016 в 10:42
Leva Rodriguez, мощности достаточно, а вот модуляция отвратительная. да ещё и этот порог за которым идет блокировка очень резкий... не нужно ровнять тормоза которые 10 лет назад использовали для ДХ с абсолютно линейными прогулочными тормозами. кста, у меня ничего не скрипело(пока сухое)
На сайте с 29.03.2013 Репутация: 96
Сообщений 929 Пол: Мужской(33)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Самовар
15 фев 2016 в 23:13
Andre писал(а): Проблема в них у постійному самозажиманні чи розжиманні (як кому повезе) другої (нерухомої ) колодки. Фікситься проблема нанесенням різьбового герметику на регулювальний болт
показано стрілкою. У новіших Новела є знизу каліпера шпилька під шестигранник яка фіксує цю регуліровку - у такі тектро герметику не треба.
Andre писал(а): Пізніше, коли колодки струться до половини - друга колодка може випасти з каліпера на ходу в самий відповідальний момент при цьому може ще й заклинити ротор і погнути його. Фікситься проблема шпилькою у вушка колодок, і підпилюванням однієї половнки каліпера
Зверху каліпера приблуда вирізана із пластикової папки і скріпкою закріплена через отвори у вушках колодок, ще й від грязюки добре захищає колодки.
"зфрезеровував" плоским напильником одну половину каліпера в місці прилягання до іншої