На сайте с 05.01.2012 Репутация: 0
Сообщений 14 Пол: Мужской(33)
Стиль: MTB:Freeride
31 июл 2015 в 01:02
всім привіт
вирішив провести ТО гальм а також зробити невеликий апгрейд але виникло дві проблеми:
вєл GT avalanche 1.0 2011 гальма Shimano m445
1. при прокачці гальм витянув колодки і зняв колесо, вставити "заглушку" я забув - відповідно коли прокачував ручку вилетів поршень. з першого разу вставити його на місце в мене не вийшло... чи взагалі можливо вставити поршень на місце та чи повиннна бути там прокладка?
2. на вєлу з переду ротор 180 ззаду 160. хочу поставити на перед ротор 203 а на зад переставити з переду 180. відповідно замовив два адаптери 203 на перед (але помлився з типом) та 180 на зад. коли зняв два стокові адптери, на моє велике здивування, вони виявились ідентичні. на жаль на задньому адаптері немає ніяких маркувань. як таке може бути? коли поставив новий ротор на зад то він явно більший. тепер думаю який замовити на перед, якшо 180 по формі ідентичний стоковій але більший за неї... нажаль не зможу перевірити в наступн х 2-3 дня. допоможіть будь ласка з цим розібратись
На сайте с 10.07.2011 Репутация: 245
Сообщений 3292 Пол: Мужской(33)
Стиль: MTB:Street Байк: Cube Stereo, WTP Envy
31 июл 2015 в 01:43
wazak, да, поршни вставляются туго и конечно там есть резиновое кольцо в самом калипере. Задний адаптер обычно должен быть +20мм относительно переднего. Т.е. если на вилке этот адаптео под 180 ротор, то сзади он будет под 160. Или если спереди под 203, то сзади он будет под 180мм - НО это при условии, что крепления на вилке и на раме одинаковы.
31 июл 2015 в 12:55
Skruffi писал(а):
да, поршни вставляются туго и конечно там есть резиновое кольцо в самом калипере.
дякую! при цьому сам супорт розбирати не потрібно, правильно?
Задний адаптер обычно должен быть +20мм относительно переднего. Т.е. если на вилке этот адаптео под 180 ротор, то сзади он будет под 160. Или если спереди под 203, то сзади он будет под 180мм - НО это при условии, что крепления на вилке и на раме одинаковы.
так, кріплення одинакові, в мене получаєть що задній -20 до переднього
не можу знайти інфи по цьому... можеш підказати де глянути? п.с. поясни будь ласка чого це так важливо? я розумію що з збільшенням радіуса збільшиться плече і сила на адаптер і кріплення на вилці, але збільшення ротора відбувається тільки на один порядок. думаю що це критично якщо замінити 120-140 на 203...
На сайте с 23.04.2014 Репутация: 219
Сообщений 1532 Пол: Мужской(27)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Стунтус
31 июл 2015 в 13:15
wazak, нельзя на такие вилки ставить такие большие ротора. Ты и крепление можешь отломать и вилку быстрее ушатаешь, быстре начнёт люфтить. Верно, больше плечё, больше тормозная нагрузка, больше нагрузка на крепление, больше нагрузка на башинги.
И что, что "всего"на порядок? Ты привышаешь допустимую нагрузку, ПРИ-ВЫ-ША-ЕШЬ, ОНА БОЛЬШЕ, ЧЕМ ДОЛЖНА БЫТЬ.
А вообще, открываешь гугл, спрашиваешь у него "rockshox tora 302 manual" и изучаешь.
Окей, я всех нае...крч не оч. хорошо я поступил. Внезапно, рокошоки не против 210 мм ротора на торе. Ну и бог с ними..
На сайте с 10.07.2011 Репутация: 245
Сообщений 3292 Пол: Мужской(33)
Стиль: MTB:Street Байк: Cube Stereo, WTP Envy
31 июл 2015 в 21:09
wazak писал(а): при цьому сам супорт розбирати не потрібно, правильно?
можно не разбирать, только масло с калипера слей, а то поскольку жидкость не сжимается, то и поршень ты не сможешь вставить. Н ичем острым поршень не ковыряй. Я для таких дел всегда использую пластиковую лопатку для бортировки покрышек. Ну а если не получится, то придется разобрать калипер для удобства, там всего 2 болта.
3 авг 2015 в 19:07
iw@n, дякую! тепер буду катати спокійно)) кажучи порядок я мав на увазі наступний розмір
після вильоту поршня вся рідина витекла. поршень добре промив, висушив та вставив на місце за допомогою ключа на 8
[+] кому цікаво як
на скілкьи міг притснув його пальцем потім взяв ключ на 8 та вставив його на місце колодок, великими пальцями вперся в супорт обхопивши руками ключ. поршень встав доволі легко.
після прокачки гальмівна рідина потрапила на диск/колодку... гальмували дуже погано і сильно скрипіли на малій швидкості. притиснувши колодки та включивши мінімальну передачу проїхав так 400 мерів гальма розігрілись і почали нормально гальмувати, ймовірно що рідина з поверхні ротора/колодок випарувалась...
На сайте с 23.04.2014 Репутация: 219
Сообщений 1532 Пол: Мужской(27)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Стунтус
3 авг 2015 в 19:13
wazak писал(а): ймовірно що
Ноуп, не ймовірно.
Ты просто притёр колодки. У тебя после прокачки изменился "прикус" колодок, назовём это так и необходимо было притереть их по новой к ротору, ничего страшного, такое бывает.
Если бы у тебя масло попало, они бы со временем тормозили всё хуже и жуже и хуже, по мере размазывания масла по ротору и впитавания в колодки. В таких случаях ротор моется с "фейри", а колодки разогреваются на не открытом огне: конфорка, сковородка.