На сайте с 23.07.2012 Репутация: 267
Сообщений 2466 Пол: Мужской(31)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Яскравий
30 июл 2015 в 17:14
roland, G-dUb, тоді якого фіга, це гуано називають топовою механікою? у них тільки колодки регулюються, фігня короче... а я то думав що вони й справді з приколом як у гідравліки. Тоді скажу що навіть бюджетна гідра буде краще за них в цьому плані... А говорили завжди що ходять обидві колодки .. короче засмутили мене. тобто бб7 тільки краще бо колодки більші, а так то ніякої різниці...
На сайте с 23.07.2012 Репутация: 267
Сообщений 2466 Пол: Мужской(31)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Яскравий
30 июл 2015 в 17:39
G-dUb писал(а): ББ5
ну то бб5... хоча по правді еліки 1 за бб5 набагато краще у мене працювали. Ну і вони не гнуть ротор, і так як обидві колодки ходять, то легше виставити ротор, а то з однією робочою це зробити складнувато, особливо якщо є мікровісімка. Я не кажу що вони погані, механіка у авідів доволі круто працює, але як виявилося, то бб7 нічим окрім збільшених колодок не виділяється...
На сайте с 14.05.2013 Репутация: 58
Сообщений 41 Пол: Мужской(25)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Mondraker summum 2010L + Fox 40
3 авг 2015 в 22:58
була схожа проблема, тільки в мене BB5, ручку нажимав двома пальцями і нічього нехтіло тормозити, все рішилося заміною тросіка і рубашки, а шоб притерти колодки просто намочив ротор і проїхав метрів 500 легенько приторможуючи, спочатку скрипіли, вода випаарилася і все почало нормально робити і одним пальцем блокувалося колесо
На сайте с 27.05.2010 Репутация: 7
Сообщений 385 Пол: Мужской(71)
Стиль: MTB:Urban Freeride Байк: Das auto
16 авг 2015 в 18:07
G-dUb писал(а): це не гідравліка, Карл! По-любому механіка буде загинати ротор до нерухомої колодки. Виставляється мінімальний зазор до нерухомої колодки, а потім вже підводиться рухома
Неужели я был не понят? Я имел ввиду, что калипер надо так выставить, чтобы одна колодка, неподвижная, была совсем рядом с диском, а вторая ,подвижная, должна его зажимать в самом конце хода, дабы диск не гнуло от центра. т.е. идет холостой ход, а потом только "клин". Диск не должен быть между колодок, иначе во время торможения, его поведет в перегретом состоянии, при изгибе. Да и колодки изнашиваются не равномерно, под углом.
Мне в пеинте нарисовать свою мыслю?
Ответ конечно не своевременный (высокомерному Артемке, раздающему баны, привет), но поскольку тема не закрыта...
Про цельность рубашки. Как всем известно - чем больше частей в механизме и чем больше соединений - тем больше вероятность, что одно из них выйдет из строя. Если еще взять в учет больше открытых участков, где грязь/пыль попадают внутрь - можно уже сделать вывод. На практике - без ровного среза, делая линию из 2-4 отрезков - можно уже сильно накосячить только на этом этапе, а так - получается жесткая конструкция, монолитная, которая по многим причинам служит дольше и более четко.