На сайте с 18.04.2022 Репутация: 0
Сообщений 6 Пол: Мужской(30)
Стиль: MTB:Street Байк: No bike
7 мая 2022 в 09:48
Привет. Обладаю сей древней вилкой, и задался таким вопросом: от каких "сородичей" можно к ней применить ремкомплекты? Бушинги/сальники/пыльники. И хотелось бы найти более жёсткую, чем стандартные, пружину (точнее, две пружины). Прошу тапками не кидаться, для этого у меня есть чайки над морем) Всем мира!
На сайте с 23.07.2012 Репутация: 267
Сообщений 2466 Пол: Мужской(31)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Яскравий
7 мая 2022 в 19:26
Onion93, а що саме з ремкомплекту потрібно? Можливо вигідніше купити ДЖ на більш прикольних кишах (як я розумію у цієї вилки ніякого демпфера немає, тільки еластомір) з пружинами відповідної жорсткості.
9 мая 2022 в 11:50
новичок писал(а):
новичок писал(а): Onion93, а що саме з ремкомплекту потрібно? Можливо вигідніше купити ДЖ на більш прикольних кишах (як я розумію у цієї вилки ніякого демпфера немає, тільки еластомір) з пружинами відповідної жорсткості.
З ремкомплекту потрібні резинки всі (сальники, пильники), а про бушинги ще думаю.
Так, в цій вилці лише пружини та еластомір. Але вона мене влаштовує (тимпаче, дюралеві топкепи на підході).
Те, що отілося б - коштує як весь мій байк)))
9 мая 2022 в 12:35
Дж на масляній ванні з регулюванням відскоку можна від 2к знайти (часто продають дорожче, але реально навіть і за стільки). При цьому можна навіть на 20 осі (але це якщо така потреба є). Топкепи і сам дьорт джем можуть бути корисними для дж, а все що залишиться можна буде продати.
Для прикладу- я в тому році продав дж на 150 ходу, під 10 вісь, з відкритою ванною (але з короною від рш) за 1700. При цьому і сальники, і пильники, і башинги там були хороші.
Така вилка значно приємніша в роботі, хоча для стріту можливо вистачає еластоміру, але з повноцінним демпфером приємніше.
10 мая 2022 в 08:08
В мене на даний момент, на жаль, звичайний МТБ на базі команчу(( Тож ні про який стріт/дьорт я й мріяти не можу.. Але ця марзочка добре себе поводить у місті, мені подобається. Та часом занадто м'яка буває
10 мая 2022 в 11:10
Onion93 писал(а): Тож ні про який стріт/дьорт я й мріяти не можу.
я орієнтувався на інформацію в профілі)
Onion93 писал(а): Та часом занадто м'яка буває
ну це саме одна пружина так себе поводить. Там в другій нозі взагалі є якісь киші? Бо знайшов взрив-схему цієї вилки, начинка тільки на одну ногу. Як для повсякденних покатушок дж з нормальним демпфером значно приємніший, зараз в мене стоїть дж 2 2004 року, вилка при своїй примітивності працює класно, всі можливі нерівності, все що є поглинає без виключення. Як мінімум дарує радості більше за майже ті ж гроші. Просто вкидати гроші в еластомірну вилку хз чи раціонально взагалі.
10 мая 2022 в 17:11
новичок писал(а): Там в другій нозі взагалі є якісь киші?
Як сказав шановний Blackbeard, так, там у кожный нозы пружина та шматок еластомеру. Який ще й підрізали до мене. Я мав думку знайти якогось донора та замінити одну пружину на масляний демпфер, але трохи недостатньо розбираюсь у вилках, щоб коректно донора знайти...
11 мая 2022 в 15:36
Blackbeard писал(а): Две пружины с резиновыми эластомерами без демпфера ваааааабще.
просто з тієї схеми виходило, що друга нога взагалі порожня, навіть без пружини) Дві пружини і еластомір це вже рівень дж4) Там ще при установці демпфера можуть вилізти приколи з несумісністю ніг під це, типу непідходящої довжини чи відсутності клапана, котрий потрібен для ссв демпфера.