На сайте с 20.03.2011 Репутация: 1472
Сообщений 782 Пол: Мужской(43)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Big hit 3. 07. Fox40 RC2
9 дек 2020 в 12:57
Yue, дзвоніть до нього він дасть фото та ціни бо я незнаю. але бачив його роботи , інструмент виглядає круто. ось наприклад фото запресовачок для сальників :
,,клієнт доволєн - я спокоєн, девіз майстерні Вови хеві,,
На сайте с 10.09.2014 Репутация: 20
Сообщений 340 Пол: Мужской(42)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Giant Reign
9 дек 2020 в 13:24
Ramaha писал(а): аматори механи..а порадьте хороші вижимки/вжимки для промів для рам і тд
Робити виключно під свої проми. Береш розміри, додаєш/віднішмаєш мізерну частинку, шлеш розміри тому хто зробить, отримуєш. Не треба купувати ніяки комплекти, тощо.
Користуюсь багато років. Нарікань майже немає, окрім одного - трохи плавніше зробити края чашок.
П.С, Дуже важливо - не робити чашки повними, робити саму стінку чашки як в мене - із двох протилежних частин. Поверхня в рамі/... навколо прома може бути (і частіше за всього так і є) НЕ рівною. Якщо буде повна стінка чаши, т при випресуванні чашка буде не плотно прилігати до поверхні і в якомусь місці буде сильніше тиснути і таким чином "здирати" фарму/грунт/... Чашко можна робити з повними стінками лише якщо ТОЧНО впевнений що поверхня. де буде чашка використовуватись, ідеально гладка рівна.
П.П.С. ще одне як мінімум дуже корисне, а взагалі важливе: при малюванні спробуйте робити так, щоб були враховані "місця направлення". Що маєтсья на увазі: Нижче фото заднього трикутна і посадочних для промів. Отже, при запресовці прома в одне вухо, з однієї (внутрішньої в даному випадку) сторони "упор" (для цього або одна з чашок, або окрема шайба дуже міцна і по діаметру відповідна. Карще одразу в чашах задумувати потрібній розмір!), з іншої пром, який повинен бути ОДЯГНУТИЙ на штовхач (у штовхача повинна бути частина що дорівнює внутрішньому діаметру прома мінус трішки долеміліметру, ну щоб влізло), і болт з гайкою. Пром сидить на штовхачу туго, але рівність запресовки - це найбільша проблема. Так от, для покращення ситуації, В ІНШЕ ВУХО можна вставити інший (якщо зараніше продумано і відповідний діаметр штовхача), а болт щоб був довгий, і тоді він увійде в той другий штовхач і створиться рівність так би мовити. Сподіваюсь зрозуміло що я тут понаписував. )))
Ramaha, тобі повезло що в мене лісапєд зимує розібранним, як раз лежить чекає на заміну промів.
Ось так вигяладають три варіанти з різними "направляючими" в протилежному вусі:
1) чашка направляюча НЕ влазить в вухо, але трохи влізла в канавки посадочного і рівно там сидить.
2) чашка-направляюча вліза повністю в вухо
3) штовхач-направляючий вліз повність-повністю в вухо, і щоб не падав підтримується гайкою
П.П.П.С Ну і авжеж золота порода: раму з посадочними - в тепло (якщо є фен то перед процессом нагріти ним), а самі проми зараніше на балкон на вулицю на -10 на день. )