На сайте с 22.05.2009 Репутация: 152
Сообщений 157 Пол: Мужской(33)
Стиль: MTB:Freeride Байк: горний
30 дек 2019 в 22:16
Маю вилку РокШокс Дарт 3. Не можу розібратись з блокеровкою.....після переборки блокує нормально але через деякий час блокеровка послаблюється. В середині все ніби ціле і чисте. Грішу на масло 5W. Чи вирішиться дана проблема густішим маслом?
На сайте с 14.11.2013 Репутация: 45
Сообщений 18 Пол: Мужской(45)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Santa Cruz V10
31 дек 2019 в 00:03
Анджей писал(а): Маю вилку РокШокс Дарт 3. Не можу розібратись з блокеровкою.....після переборки блокує нормально але через деякий час блокеровка послаблюється.
Перш за все потрібно визначити куди тікає масло 1. Зняти штани вилки не розбираючи зверху там де локаут и прикрутити болтик відскоку до штоку для зручності в подальших діях утримування штоку . Потім імітуємо роботу вилки поступовими рухами зверху вниз одночасно споглядаємо чи не сопливеться-протікає-тече масло з низу ніг вилки звертаємо увагу саме з відкіля чи по рухомій штанзі чи з внутрішньоі стінки ноги від цього залежить кінцевий результ. 2. Підтікає по штанзі міняємо меньший сальнік , підтікає з внутрішньоі нижньоі частини ноги міняємо більший сальнік . В нижній пластиковій опорі масляноі ноги два сальніки один внутрішній других зовнішній . P.S Спробуйте будь ласка дані процедури можливо допоможе якщо все ж таки ні тоді відпишіть і я вам пораджу ще маніпуляціі з локаутом . Cальніки при заміні заміряємо і берем такі самі по розмірах і про запас берем товстіші на пів міліметра - при монтажі товстіших шток попередньо змащений маслом .... немає рухатись важко-туго-ривками і шток не повинний грітися . При змонтованому зовнішньому сальніку на опорі закладання в ногу не має відбуватися з над зусиллями .
На сайте с 14.11.2013 Репутация: 45
Сообщений 18 Пол: Мужской(45)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Santa Cruz V10
31 дек 2019 в 02:35
Анджей писал(а): дякую за пораду,буду пробувати. Де можна дістати такі сальники
Спершу спробуйте все що описано в пості вище і після того якщо виявиться що котрісь з сальників пропускають будем замінювати на нові після демонтажу існуючих сальників і коректних-точних замірів . При потребі заміни сальників я вам вишлю безкоштовно по ваших замірах існуючих сальників і на пів міліметра товстіші так на всяк випадок - це буде невеликий подарунок на різдвяні свята , оплатите тільки доставку до вас якщо вас так влаштовує . P.S Для коректного-точного заміру існуючих сальників міряєм внутрішній діаметер при виставленні-замірі розміру сальника на штангенциркулі сальник не повинний спадати-злазити-злітати з замірочних ніжок штангенциркуля коли перевернути штангенциркуль догори ногами . Маю надію що в даному компоненті не колхозили аля фум лента-ізолента-целофан-скотч клейка стрічка-сілікон сантехнічний і сальники виявляться стандартних розмірів + - .