На сайте с 31.08.2013 Репутация: 93
Сообщений 523 Пол: Мужской(34)
Стиль: MTB:Enduro Байк: з двома колесами та педалями
4 ноя 2018 в 21:43
Дивно, але часто чув від, навіть досить досвідчених велосипедистів абсурдні речі щодо ізотонічних напоїв, що наштовхнуло на ідею поговорити про це. І так ізотоніки необхідні ідьортерам, і скейтерам, і роллерам, і паркуристам і .... коротко кажучи, усім хто не сидить цілий день дома)))
є зауваження - пишіть в коменти, бажано на ютубі бо це буде памяткою до якого саме відео було зауваження. немає зауважень - подякуйте лайком байдужий до ізотоніка - подивись відео і задумайся а може варто спробувати)
5 ноя 2018 в 09:37
[/skript писал(а): ]
не крем, а порошок. Хотів про це в відео сказати, але тоді відео ще занудніше б стало бо перейшло б за 15хв часу. Не можливо їсти та пити мінеральну воду так щоб необхідна кількість вітамінів та мінералів потрапляла в організм, буде або нестача або надлишок. До того ж зараз овочі фрукти не такі екологічно чисті та при вирощуванні не дістають достатнього догляду щоб насититись цими речовинами. Це як їсти творог щодня і все рівно вломити кістку, а в травматології з вас буде сміятись лікар і скаже що треба приймати кальцій окремо і що не достатньо лише їсти творог. До того ж при навантаженнях біг/вело/плавання ви втрачаєте стільки речовин що доведеться пів квартири завалити овочами, а іншу половину водою з мінералами, якщо звичайно, ця вода дійсно має мінерали...
[/skript писал(а): ]
а креми (гелі) це інша розмова, я думаю згодом і про них розповім. Гелі це по суті фуршетний стіл із всім що необхідно щоб наїстись, тільки в маленькому пакетику
На сайте с 03.12.2010 Репутация: 601
Сообщений 3276 Пол: Мужской(32)
Стиль: MTB:Urban Freeride Байк: Liteville 601 XXL + FOX 36
5 ноя 2018 в 11:16
Добавлю:
лучше мешать не с водой а соком, тогда не будет желания использовать порошковую химку "для приятного вкуса".
Вме100 сахара добавлять мёд.
Использую изотоник при тренях свыше 90 минут, все что до этого порога - електролит (вода с лимоном). Воду исключительно минерализованную.
На сайте с 06.11.2017 Репутация: 26
Сообщений 233 Пол: Мужской(25)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Radon Slide 150 9.0
5 ноя 2018 в 14:05
Это сколько котать то что бы изотоники пить, тема скорее для кантрийщиков, и то не для всех, а для кантрийщиков марафонцев, ибо обычные соревы имеют длительность порядка 2 часов) Изотоники дертерам? Убираюсь нормально в течении 1 - 2 часов, уже не до изотоника и просто ухожу домой, тут лучше мазь какую с собой прихватить что бы ушибы натирать)
5 ноя 2018 в 14:11
Bloodar писал(а):
відео я записав в один день, заїхав на міні дх спот, покатався і додому, дорога туди 30хв, назад біля 40хв + більше десяти спусків і підйоми. Без ізотоніка на наступний день вже нічого не хочеться робити, не те щоб їхати на роботу :) тобто це актуально навіть для міні дх. А в ДХ за один, нормальний повноцінний, спуск втрачаєш поживних елементів теж чимало... В дьорті таке менш необхідне, але якщо їхати тренуватись на пів дня то стане в нагоді. Енергетити ж пьють, а ізотонік замінить енергетик крім того, моменту, що не дасть приросту активності та аритмії :))))
Bloodar писал(а):
насправді... один пакетик ізотоніка коштує не дорого і можна спокійно спробувати на собі. Якщо тренитись більше 1 години взяти замість води розбавлений (за інструкцією) напій (або обережно набадяжити DIY але дуже обережно о смак буде спецфічний), потім можна тут або в окрему тему написати про власні спостереження. Головне не видути усю флягу за раз бо просто вийде природним шляхм не встигнувши засвоїтись)
На сайте с 06.11.2017 Репутация: 26
Сообщений 233 Пол: Мужской(25)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Radon Slide 150 9.0
5 ноя 2018 в 15:41
Pasaliskiy писал(а): посмотришь на себя крутого дёртера в 30 лет...
Я и в 22 года уже с грыжей позвоночника и тенденитом плечевой связки (хроническое состояние после надрыва), то я к теме просто, куда там дертерам до восстановления выносливости, если после пару попыток поставить новый трюк ты уже убраный в хлам. Сам то я уже подвес заказал, ну его эти дерты, это для жестких райдеров, лучше за пивом на подвесе катну, изотоник запить :D
На сайте с 09.08.2015 Репутация: 31
Сообщений 17 Пол: Мужской(29)
Стиль: MTB:Freeride
5 ноя 2018 в 17:18
чуваки, а как вы хотите востанавливать свои силы, если после покатух еще бухать - а в алкоголе вагон жиров, которые не есть полезными. касательно изотоников - лучше сначала обратить внимание своё питание, а потом уже брать доп. витамины из вне, а если делать как автор, после покатушки пивашки шлифануть - понятное дело,что никакой едой там не востановишь силы. задумайтесь в первую очередь за питание своё, а уже потом ищите вариации. скажу от себя - кушаю 4-5 раз в день, и после покатух, конечно же поем, но я не беру изотоники..
5 ноя 2018 в 17:39
skilder писал(а):
одного комента було достатньо щоб слкасти про моє харчування чітке уявлення? це потужно :) Правильно сказано про харчування. Харчування має бути здорове і збалансоване. Треба розуміти що і для чого вживається, чому перед навантаженнями треба їсти одне а після, інше. Це величезна, окрема тема, яку теж варто підняти і, напевно, це важливіша тема за ізотоніки, але я навядчи буду компетентний в цьому питанні яко оглядач бо мій режим харчування не може бути іделаьним для усіх, хіба що знайти спортивного дієтолога і з ним провести стрім чи щось подібне. Щодо пива. Те що я написав не значить що треба бігти за пивком після тренування... :) ми тутвели діалог не на серйозних щах. Пиво можна випити після тренування якщо не женешся за вагою і завтра не потрібно знову навалювати. Пити алкоголь одразу після або перед тренуванням КАТЕГОРИЧНО заборонено про це можна прочитати будь-де, але... ЗОЖ звичайно добре проте варто вникнути в питання і хороше, наголошую ХОРОШЕ, пиво це не бухло в стандартному розумінні цього слова, Крафтове пиво темного сорту після тренування (після тривалої перерви) не несе шкоди і в 3додаток це все ж швидкі вугливоди... Для інфи. Я більше 5 рокі взагалі не вживав алкоголю. Зараз я вживаю дуже малими порціями і лише якісний алкоголь (якісне вино, якісне пиво) і в цих напоях немає нічого негативного в зрозумілих адекватних дозах.