На сайте с 25.10.2005 Репутация: 390
Сообщений 1613 Пол: Мужской(37)
Стиль: MTB:DirtJumping Байк: Elements Titanium+Fox 831 & Scutum+66RC2X
24 мая 2016 в 10:14
Більше ніж пів року до мене звернувся юзер цього форуму ckazo4nik (не можу найти анкету). Він хотів паралелограмну вилку для фетбайка... Але після певних роздумів за і проти ну і цін на фрезерні роботи, все закінчилось тим, що рішили взяти як донора Кадейлівську вилку Фетті Ультра, випресувати з неї шток і на той період я якраз найшов і замовляв собі на раму титанові труби, то вирішили і вилку зробити титанову (алюмінія 6061 чи 7005 внас немає, так само і немає хро-моля 4130)
Відразу деякі технічні характеристики: Труба титанова ф36х1,5 мм (по словам Діми Нечаєва з Трітон Байк - вічна вилка) Радіус від центра дропаутів до корони ~407 мм Під втулку 150х15, відповідно і ширина між ногами 150 мм Офсет 51 мм, зроблений лише за рахунок корони (довго думали і вирішили так) Вага самої титанової вилки ~920 грам (рідної алюмінієвої ~600 грам) Загальна вага вилки ~1560 гр (вага показує лише кожні 20 грам)
Соліді була зроблена приблизна модель (не є продвинутим юзером, а ще вчу, але вже дуже допомагає побачити деякі ньюанси чи вирахувати кути, відстані, довжини)
Випресувався шток з рідно вилки і пішло поїхало...
Зарізка труб для корони вилки
Цілий день заняло лише, щоб полірнути труби на станку (рухомого люнету не маю, лише роблю)
Зважування ))
Заглушування верхніх торців труби
Перша примірка
Початок фрезерування дропаутів. Але з типом дропаутів я помилився, вони початково виглядали простішими для виготовлення, але як виявилось не все так просто, особливо коли немає фрезерного станка, а лише токарний, та вже було пізно щось міняти, прийшлось доробляти їх (пішло десь 3-4 дні)
Дропаути приварені
Виставлення вже всієї вилки для зварювання
Вилка зварена, але ще не все...
По проханню клієнта велеике підсилення на дропаути чисто для візуального вигляду, оскільки дропаути зроблені з 6 мм титанової пластини, запас міцності там достатній.
Початок виготовлення кріплення під дискове гальмо
Приварювання:
Виготовлення кріплень гідролінії
Приварювання
Запресовка штока
Фінальний штрих
Вилка готова, правда я так і не зміг нормально назад зібрати шток, домовився з клієнтом, що він вже сам все збере, вислав йому відразу всі зйомники, які робив для розбирання вилки.
Відразу відповідь по питанню ціни. З самого початку ми домовились про прайс 4000 грн, робота разом зі всіма матеріалами, але кажу відразу це по суті лише пів вартості такого виробу. Тут є багато недопрацьованих ньюансів з точки зори ксметичного вигляду, на рахунок міцності все має бути гуд, але це лише покаже час і їзда на цій вилці.
Всі наступні замовлення будуть зроблені краще і швидше (з усіма об"єктивними і суб"єктивними причинами на вилку в мене пішло майже 3 місяці), але відповідно і дорожче.. Деякі фото пропустив, можна глянути тут https://vk.com/album5791172_231878702
24 мая 2016 в 10:25
Stifler13, особисто як для мене, там багато недоліків, але будем їх виправляти
24 мая 2016 в 12:28
RSA, до конкуренції ще далеко, але хто його знає що буде через 1-5 років.
Я впринципі Газзі дуже вдячний за деякі консультації, не послав, а відповів на деякі питання, величезний йому респект.
Фото на байку будуть як власник отримає і поставить.
На сайте с 23.02.2014 Репутация: 121
Сообщений 1845 Пол: Мужской(35)
Стиль: MTB:Enduro Байк: Важкий
24 мая 2016 в 15:44
а зачем еще вешать переходник?? если в ЭТОЙ вилке вопрос жесткости не стоит, то на раме это имеет значение. хочу заказать себе раму вот и узнаю заранее
На сайте с 15.07.2009 Репутация: 674
Сообщений 6374 Пол: Мужской(34)
Стиль: MTB:Freeride Байк: BigHit 2010
24 мая 2016 в 16:03
AxMeDoff писал(а): если в ЭТОЙ вилке вопрос жесткости не стоит
почему не стоит? Взяв две одинаковые по структуре вилки из титана и простую стальную - титанка на торможении будет изрядно поигрывать в сравнении со сталюкой.
24 мая 2016 в 17:30
AxMeDoff, можна і під пост маунт зробити, так складніше, але можна.
Автор безпосередньо хотів інтернешнл тому так і зробив.
Cho.,
Ні, тести буде проводити новий власник в реальному режимі.
Це не серійна вилка, тести піднмуть ціну в декілька разів...
На сайте с 03.04.2012 Репутация: 90
Сообщений 26 Пол: Мужской(25)
Стиль: MTB:Freeride Байк: беговел )
24 мая 2016 в 21:45
Автору респект, золотые руки, по фоткам выглядит все четко, делалсь хорошим инсрументом, побольше бы таких толковых людей, что касается прочности, думаю ее будет предостаточно по сравнению с другими жосткими вилками. Удачи в процветании и побольше вам идей для творения !!!!
25 мая 2016 в 09:30
Yue, можна зробити, все можна зробити - це лише питання часу і ціни. На даний момент немаю відповідного трубогину, його не проблема зробити, але самі "пуансони" треба фрезерувати/точити, а це не дуже дешево. Думаю вартість такої вилки буде стартувати від 150-200 $? але це лише приблизна вартість.