На сайте с 08.11.2009 Репутация: 327
Сообщений 437 Пол: Мужской(41)
Стиль: MTB:Enduro
11 ноя 2015 в 23:10
Привіт всім!
Звернувся до нас в майстерню один товариш, з проханням перевірити чи все добре зі штоком на його вилці, оскільки він нещодавно придбав цю вилку, і за словами продавця, рідний шток був зламаний, і замінений на заводі на інший! Ну ніби нічого особливого, майже стандартна історія, поки не почали виприсовувати шток. У нас багато було цікавих випадків повязаних зі штоками,але такої халтури ми ще небачили!
отже все попорядку!
на попередніх фото, які скинув новий власник, ніби нічого особливого,несідає конусне кільце, звигляду ніби при заприсовці штоку, вилізла стружка!
[+] фото
Ну... пробуємо випресувати, нейде.... прес в 15т, ну ніяк, зрушився на 5мм і все. Таке враження що та стружка прилипла до штока, її затягує і вона там клинить, пробуємо її вишпортати, ніяк! Зубилом! нейде! шо за фігня... Стало ясно!!! ВАРВАРИ наварили елакрозваркою потовщення, і на наждаку зробили еліпс, та так, щоб випуклість на штоку співпала з впуклісттю в посадочному гнізді!!!
СТОП!! а як вони його туди запресували??? якщо шток пресується знизу в корону до упора!! А еліпс на короні з верху під конусом!!! Вихід простий, взяти любий шток від кантрійної вилки, зрізати упор знизу, наварити гульку,в надії що вона ідеально співпаде з вмятиною, і загаратати його зверху в корону,ну і щоб він невипав, загнати в нього знизу металеву пробку з упором!!
В результаті маємо фрірайдну вилку, з забитою в неї трубкою, з товщиною стінки 2мм в основі!
Так як шток подався на 5мм, то показався упор, який в результаті довелось зубилом зрізати, бо шток ні туди , ні сюди не вилазив!
[+] фото
Тут без кординатки ніяк не обійтись, прийшлось випресувати ноги,і розточити отвір, змістивши його на 1.5мм до переднього краю корони,оскільки він грубший, щоб не послабляти і без того послаблену задню стінку!
[+] фото
Потім виточили перехідну втулку, і запресували її!
[+] фото
отвір був розточений відносно площини вух , в які запресовуються ноги, тому після запресовки перехідної втулки, потрібно було вирівняти площину (на яку лягає конус рулевої) відносно отвору!
[+] фото
точимо по новим розмірам шток, і запресовуємо його!
[+] фото
запресовуємо ноги назад, і провіряємо чи нічого ніде не повело при ремонті, вставивши їх у штани!! Все пройшло як по маслу
На сайте с 03.05.2011 Репутация: 127
Сообщений 243 Пол: Мужской(28)
Стиль: MTB:Urban Freeride
12 ноя 2015 в 00:28
нунафиг таких мастеров... лучше уже раз сделать чуть дороже, но у 100% проверенного надежного мастера, с которым не будет никаких проблем, понял это на своём опыте. Вообще хорошо, что отнесли вилку на проверку, и все сделали по уму, за что заслуженный +, а то бы в какой-то самый удачный момент(на вылете каком-то, например), просто слетела бы корона со штока и зубы и ребра потом собирать...
Руководитель конструкторского отдела, сооснователь компании RevolENG group
Разработка, прототипирование и изготовление нестандартных изделий и оборудования, изготовление пластиковых изделий
На сайте с 15.08.2015 Репутация: 62
Сообщений 165 Пол: Мужской(35)
Стиль: MTB:Downhill Байк: GT Fury 2014 + FOX40 RC2 2015
12 ноя 2015 в 01:29
являюся власником вилки Саші просто МЕГА РЕСПЕКТ радий, що відправив саме йому, радий, що він все зробив і що саме головне, тепер буду впевнений в тому, що зуби в мене залишаться на свому місці а на рахунок грошей і економії при покупці, скільки вже я на форумі і в житті зустрічав продаванів, які божилися, що все з товаром нормально, все працює і тут навіть не сліпа віра продавцю, не банальне бажання зекономити вірогідність того, що і попередній власник міг не знати, як то все робилося, також відкидати не можна, віриться слабо, але все ж таки, ну є ж люди, які все несуть-везуть в майстерню, а майстерень тьма, при чому саме МАЙСТЕРЕНЬ одиниці двохколонка - що кому, але мені не покишені - це раз, і сенсу в ній нема - це два про розчарування - ну влетів трохи в копійку і таке буває, і ніхто від такого не застрахований. головне все зроблено на совість і якісно. при моєму катанні її вистарчить на д-у-ж-е д-о-в-г-о!!! так, що Саші велетенське дякую, тепер маю ще одного хорошого знайомого (сподіваюся вдасться пересіктися і поспілкуватися вживу, а не через комп і телефон) і чудового майстра до якого буду і надалі звертатися
jaguar555.ru писал(а):
против лома нет приема, но есть балгарка
На сайте с 10.07.2011 Репутация: 245
Сообщений 3292 Пол: Мужской(33)
Стиль: MTB:Street Байк: Cube Stereo, WTP Envy
12 ноя 2015 в 01:43
alex_zp_ua, я понимаю, те у кого есть деньги, конечно проще выбросить и купить новое, чтоб не парить себе мозг. Но у кого есть умения и возможности - им может и проще отремонтировать и продлить жизнь вещам, чем тратить дополнительные деньги на новое.
12 ноя 2015 в 01:47
alex_zp_ua, а що ти пропонуєш? викинути? продавати по частинах за копійки протягом року і знову збирати гроші на іншу вилку? не у всіх є фінансові можливості при тому, що я точно не планую нічого міняти. мій байк мене влаштовує, поставлю руль ширший (зараз 700 - малувато), винос інший і педальки на промах і мені цього вистарчить з головою, а там буду помалу доводити його до того, що хочу і запланував
jaguar555.ru писал(а):
12 ноя 2015 в 01:58
Skruffi писал(а): я понимаю, те у кого есть деньги, конечно проще выбросить и купить новое, чтоб не парить себе мозг. Но у кого есть умения и возможности - им может и проще отремонтировать и продлить жизнь вещам, чем тратить дополнительные деньги на новое.
+++ велосипеди не єдине моє захоплення, бувало відремонтовував речі, які потім служили мені досить довго і радували своєю роботою. і так мені простіше відремонтувати, парити мозок, платити за ремонт гроші, які б можна було витратити на щось інше є так, як є, поїзд проїхав, хто не встиг, той залишився на пероні.
alex_zp_ua писал(а): ну если нет денег на нормальную вилку, то может и на зубы новые не хватить
от чого всі так переживають за чужі зуби? і починаються пости про "нема грошей, значить ти не туди попав парніша" (це як приклад) alex_zp_ua, не всі ж так добре у всьому розуміються, все і про все знають, мають ренгенівський зір. попав, спорити не буду, надалі буду в рази уважніший. вчитися на своїх помилках в рази ефективніше, ніж на чужих
jaguar555.ru писал(а):
На сайте с 13.02.2014 Репутация: 235
Сообщений 1995 Пол: Мужской(25)
Стиль: MTB:Freeride Байк: оговау
12 ноя 2015 в 03:10
попередній власник вилки явно варвар і кидало... шей ноги вже світліють в районі нижніх башів, робота виконана класно, вилку воскресили але чи воно того вартує?
12 ноя 2015 в 08:16
sheremet писал(а): але чи воно того вартує?
вартує, так як гроші на вилку відкладалися з зарплат, тобто зароблені власними руками, а не халявні від батьків. мав би я, колись, в свої 19 років, можливість купувати веліки вартістю в 1000-1500$ і міняти запчастини коли в голову збреде і просто "бо сподобалося - куплю", тоже писав би, що врятлі вартувало, то робити. вважаю і знаю, що навіть з невеликим бюджетом, якщо є бажання, то можна зібрати досить непоганий байк
jaguar555.ru писал(а):