На сайте с 07.04.2013 Репутация: 197
Сообщений 373 Пол: Мужской(23)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Scott Voltage fr 730
3 июн 2014 в 22:22
Привіт форумчани) помоніторивши пошук не знайшов мануал по переборці мурзи 55рс 9 року і вирішив щось написати пишу зразу що російською мовою володію не дуже тому щоб не наробити 100500 помилок буду писати українською) і так почнемо ось вилка взборі:
щоб розкрутити картридж перевертаємо вилку верх дном берем ключ(точно не знаю як він називається ,але здається балоновий)розмір 15 і викручуєм контргайку:
після того як викрутили гайку перевертаєм вилку і якщо в вас сверлений картридж і там є масло підставляєм якусь посудину щоб злити його туди:
якщо картридж не сверлений то перевертаєм вилку над мискою і звідти може потекти трохи масла, але не в великій кількості
після того як витекло все масло знімаєм кришку топ кепа:
берем розвідний ключ і викручуєм топ кеп:
всю роботу робим в мисці тому що звідти може потекти ще певна кількість масла після цього дістаєм картридж:
якщо картридж сверлений тоді ви його спокійно можете зжати до кінця):
якщо ні ви засунете його хібащо до середини, а дальше він стає дубовим) тепер дістаєм пружину, для цього берем розвідний ключ і викручуєм топ кеп:
після цього нажимаєм на вилку і пружина появиться на світ:
потім перевертаєм вилку і відкручуєм гайку(свою гайку я десь пропив, так що в мене хенд-мейдна)
після того як ви викрутите гайку на світ появиться така штука(чесно кажучи не знаю навіщо вона там):
після цього ноги можна буде повністю запхати в штани:
дістаєм ноги з штанів:
після цього берем штани і випресовуємо сальники:
витягаємо металеві кільця(чи як це назвати(див. фото))
пильники і башинги я не витягав( не вистарчило досвіду) розібравши це бачимо таку картину:
тоді все чистимо від пилюки болота і т.д., і складаємо все назад:
хухздається все) п.с. хто знає точну кількість масла яку потрібно заливати в картридж, або має доповнення- діліться ними
На сайте с 26.06.2013 Репутация: 5
Сообщений 256 Пол: Мужской(42)
Стиль: MTB:Freeride
3 июн 2014 в 23:37
Нет,ну спору нет молодец что в таком юном возрасте умеешь вилку перебирать... Но,увы,она труп,и сей печальный факт не изменить... И вообще 55RS это изначально вилка дерьмо из дерьма. Качеством как РСТ Лаунч,ну разве что работает чуть получше,если масло в картридже не вспенится и ее не вклинит
На сайте с 25.10.2010 Репутация: 904
Сообщений 5187 Пол: Мужской(43)
Стиль: MTB:Downhill Байк: Specialized Enduro Comp 650B 27.5
3 июн 2014 в 23:43
dmitryigun писал(а): Вилка изначально шлак
dmitryigun писал(а): Выкинь или отдай
dmitryigun писал(а): вообще 55RS это изначально вилка дерьмо из дерьма.
Да успокойся ты уже!!За1бал на форуме флудить и бред писать в стиле"механика круче сэйнтов,они вобще не тормоза" У тебя в 15 лет лучше было?Думаю нет. В 15 лет уже прогрес иметь хоть такую вилку,а не зум/рст.
На сайте с 07.11.2012 Репутация: 166
Сообщений 442 Пол: Мужской(30)
Стиль: MTB:Freeride Байк: Knolly Podium 2014 + FOX 40 Kashima
3 июн 2014 в 23:57
А я вообще не пойму, почему еще не забанили этого далбо*ба dmitryigun!? Реально за*бал уже всякий бредоносный понос извергать!!! Это же реальный А что по теме, то автор реально молодец!!! я в его года незнал даже как перекидку настроить.... И не слушай ты этого Б@Р@Н@ dmitryigun,
4 июн 2014 в 00:08
Victor St писал(а): молодец
дякую)
Dolor97 писал(а): сенсу теми не дуже бачу
сенс: недавно я стикнувся з тим що не міг знайти манул щоб перебрати вилку, а платити 200 грн щоб поміняли масло не дуже хочеться)ну от можливо цей "мануал" комусь пригодиться
4 июн 2014 в 00:31
Dolor97 писал(а): всі вилки перебираються однаково, трохи складніше з повітряними картриджами але там теж все просто, зверху топкепи, знизу гайки і вилка розібрана
ну але всежтаки деколи з*являються теми про переборку 55 мурз