На сайте с 22.04.2012 Репутация: 131
Сообщений 271 Пол: Мужской(25)
Стиль: MTB:DirtJumping Байк: Pussy Street+DJ Urban
3 мая 2014 в 00:22
Розбирав вилку,через заміну сальників,надумав пофоткати,викласти сюди, може комусь пригодиться(камінням не кидати)) Ітак,спочатку потрібно зняти топкепи,ключем на 21,або краще головкою,щоб не збити грані топкепа(топкепи в вилці стоять нові під 19мм ключ,в заводських під 21)
Після цього витягаєм пружини якщо є і зливаєм масло(масло вже було давно злите того показувати нічого) Після зливу масла потрібно викрутити нижні болти,обточена головка на 12,бо проста не залазить(я найшов з китайського набору,сіла ідеально)
Шестигранником на 2 або 3 викручуєм болтик з крутилки,власне її витягаємо,і відкручуємо болт який тримає штангу
Акуратно витягуєм верх вилки з штанів(може бути масло),з кожної штанги викручуєм гайку-шайбу і витягяємо штангу з ноги
Якщо вилку треба розігнати,проставки під негативними пружинами потрібно зняти або заміняти на коротші в залежності від кількості ходу,для згону навпаки потрібно поставити їх (так як вилка прийшла до мене без негативок і проставок,процес я не зміг сфотографувати) Тепер можна відкласт верх і кишки вилки,промити їх під проточною водою з якимось нейтральним миючим засобом Після цього переходимо на штани,точніше сальникипильники Зняти їх дуже просто головне не пошкодити,бо почнуть травити Потрібно підважити ключем або викруткою і по кругу їх випресувати(на фото вони не запресовані)
Після пильника йде стопорне кільце,його можна зняти чимось тонким,я використав голку
на фото нема сальників так як я зняв їх попередньо(знімаються аналогічно як і пильники(якшо сальник трохи підтравлює,тимчасово можна вкоротити пружинки,але бажано купити новий ремкомплект) Після сальників йде кольцо шайба,хз для чого вона,башинги я не випресовував тк як нема потреби (способи випресування є на сайті)
Кому хочеться подивитись,який стан ніг в місцях зажиму корони,можна її зняти) При переборці бажано поставити вісь і її прикрутити але не сильно,бо здуру можна стиснути штани і може піти тріщина) Збірка йде в зворотньому порядку,заливати масло потрібно після щільного закручення болтів знизу(фотографії збірки додам тоді,коли куплю нові сальники) Сподіваюсь,що тем на ХБ про розбір подібних вилок і їх розбору збору стане менше) Фоткав на телефон,фотіка під рукою не було,тому за якість вибачайте